Μενού

Μπορεί ο σκύλος μου να πεθάνει πίνοντας πολύ νερό; Πότε μπορεί να συμβεί;

Shares 49

Σκύλος νερό θάνατος Μπορεί ο σκύλος σας να πάθει κακό πίνοντας πολύ νερό; Φυσικά και μπορεί. Δεν ειναι κάτι σπάνιο και εκτός από το σκύλο μπορεί να συμμβεί και στον άνθρωπο.

Η «δηλητηρίαση από νερό», επιστημονικά water intoxication, συμβαίνει όταν ο σκύλος μας καταναλώσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού -σε μικρό χρονικό διάστημα- από αυτή που μπορεί το σώμα του να αποβάλει.

Nα τι συμβαίνει με απλά λόγια. Οι ηλεκτρολύτες του σώματος διαταράσσονται. Τα κύτταρα απορροφούν όλο το νερό με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι ιστοί και το μυαλό του ζώου. Όταν πλέον τα κύτταρα δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση αρχίζουν να πεθαίνουν.

Η «δηλητηρίαση από νερό» μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του εγκεφάλου, καρδιακή ανεπάρκεια και θάνατο. Συμπτώματα μπορεί να είναι: ναυτία, εμετός, αστάθεια, έλλειψη αντίδρασης σε εξωτερικά ερεθίσματα, κρίση, δυσκολία στην αναπνοή.

Εάν έχετε την υποψία πως μπορεί κάτι ανάλογο να συμβαίνει στον σκύλο σας, τηλεφωνήστε αμέσως στον κτηνίατρο.

Αρχικά η «δηλητηρίαση από νερό» παρατηρήθηκε σε σκύλους Retrievers (Labrador, Golden, Water Spaniel) τα οποία βουτούσαν στο νερό να πιάσουν κάποιο αντικείμενο και κατά την επαναφορά του, επειδή το στόμα έμενε ανοιχτό, εισχωρούσε αρκετή ποσότητα νερού. Η «δηλητηρίαση από νερό» μπορεί προκαλέσει θάνατο και στον άνθρωπο.

petsonly.gr

Shares 49

Σχόλια


Read more:
Close