Μενού

Μπορεί η γάτα σας να προβλέψει τον καιρό; (video)

Shares 28

πρόβλεψη καιρός Γάτα Όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται, τόσο οι μετεωρολόγοι μπορούν και προβλέπουν τον καιρό με μεγαλύτερη ακρίβεια. Τι συνέβαινε όμως πριν πολλά χρόνια; Ποια ήταν τα μοντέλα πρόβλεψης του καιρού χωρίς την βοήθεια της τεχνολογίας;

Το 1883 ο H.H.C. Dunwoody, μετά από εντολή του αμερικανικού στρατού, έγραψε ένα βιβλίο, για το πώς παρατηρώντας τα ζώα, μπορούν να γίνουν μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ο Dunwoody, σύμφωνα με τα βιβλία ιστορίας, δεν συμπαθούσε και πολύ τους μετεωρολόγους και με μεγάλη του χαρά άρχισε την έρευνα. Μελέτησε διάφορα θηλαστικά αλλά τελικά επικεντρώθηκε στις γάτες.

Πολλά από τα αποτελέσματα των ερευνών του, έγιναν αποδεκτά από την στρατιωτική ηγεσία και το βιβλίο που κυκλοφόρησε έχει τον τίτλο Weather Proverbs.

Διαβάστε παρακάτω μερικά tips για την πρόγνωση του καιρού.

 1. Όταν οι γάτες φτερνίζονται είναι σημάδι πως θα βρέξει
 2. Το σημείο που οι γάτες στρέφουν και πλένουν το πρόσωπο τους μετά τη βροχή είναι και η κατεύθυνση από την οποία θα φυσήξει ο άνεμος
 3. Όταν η γάτα ροχαλίζει είναι σημάδι πως ο καιρός θα χαλάσει επικίνδυνα
 4. Όταν οι γάτες ξαπλώνουν ανάσκελα είναι σημάδι καταιγίδας
 5. Όταν οι γάτες πλένονται με τη πλάτη τους γυρισμένο στη φωτιά θα ολιγοήμερη αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στο χειμώνα και θα λιώσουν τα χιόνια.

Στο βιβλίο του ο H.H.C. Dunwoody ανέπτυξε και συμπεριφορές άλλων ζώων όπως αρκούδες, αλεπούδες και κατσίκες

Μπορεί όλα τα παραπάνω να μην είναι πιστευτά αλλά τα ζώα μπορούν και προβλέπουν τον καιρό και οι άνθρωποι τα παρατηρούσαν προσεχτικά. Όσο για τις θεωρίες του Dunwoody, όσοι έχετε γάτες μπορείτε να τις μελετήσετε και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Οι γάτες παρόλα αυτά μπορούν να διαισθανθούν την αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση και να ακούσουν τους κεραυνούς από μία καταιγίδα που πλησιάζει, πολύ πριν τους ακούσουμε εμείς. Οι επιστήμονες πιστεύουν επίσης πως οι γάτες μπορούν και γνωρίζουν ότι θα γίνει σεισμός από την αλλαγή του μαγνητικού πεδίου.

Υπάρχουν πολλές επίσης θεωρίες για το πως αλλαγή της συμπεριφοράς των ζώων σχετίζεται με τον καιρό.

 1. Όταν οι βάτραχοι αυξάνουν την ένταση του «τραγουδιού» τους είναι σημάδι πως πλησιάζει καταιγίδα.
 2. Όταν τα πουλιά πετούν ψηλά ο καιρός θα είναι καλός. Όταν πλησιάζει καταιγίδα η αλλαγή της ατμοσφαιρικής πίεσης τους δημιουργεί πόνο και τα αναγκάζει να πετούν χαμηλά.
 3. Όταν οι γλάροι δεν πετούν πάνω από τη θάλασσα αλλά προτιμούν την ενδοχώρα, πλησιάζει κακοκαιρία.
 4. Οι αγελάδες, όταν πρόκειται να χαλάσει ο καιρός γίνονται πιο τεμπέλικες και ξαπλώνουν σε ένα σημείο του λιβαδιού με σκοπό να το κρατήσουν στεγνό.
 5. Όταν οι μέλισσες και οι πεταλούδες εξαφανίζονται από τα λουλούδια είναι σημάδι πως πλησιάζει κακοκαιρία.
 6. Όταν τα πρόβατα ξαφνικά στριμώχνονται το ένα δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας «σφιχτά» κοπάδια ο καιρός πρόκειται να χαλάσει.
 7. Όταν οι πασχαλίτσες κάνουν βόλτες πάνω στα λουλούδια ο καιρός θα παραμείνει καλός. Όταν ψάχνουν να κρυφτούν ο καιρός πρόκειται να χαλάσει.

petsonly.gr

Shares 28

Σχόλια


Read more:
Close