Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που επικρατεί η χαρά και η ανεμελιά, τι καλύτερο λοιπόν από μερικές διασκεδαστικές ιστορίες με ζώα για να δέσει ακόμα καλύτερα το γλυκό;
Το ζωικό βασίλειο δεν σταματά εξάλλου να μας εκπλήσσει και δεν πρόκειται να το κάνει τα Χριστούγεννα, καθώς ακόμα και η φύση φορά τα καλά της για να υποδεχτεί τον Άγιο.
Τέτοιες ιστορίες κυκλοφορούν κάθε χρόνο, δεν έχουν όμως όλες τους αίσιο τέλος.
Δεν είναι δηλαδή σαν αυτές!
Χριστουγεννιάτικος στολισμός με τη σφραγίδα των… χελιών
Ζωολογικοί κήποι και ενυδρεία επιστρατεύουν όλη τους τη δημιουργικότητα τα Χριστούγεννα, δύσκολα ωστόσο θα ξεπεράσει κάποιος αυτό που έκανε το ενυδρείο της ιαπωνικής Καμακούρα. Τι έκανε; Έβαλε τα ηλεκτροφόρα χέλια του να τροφοδοτήσουν με ρεύμα το χριστουγεννιάτικο δέντρο!
Η δεξαμενή των χελιών είχε δύο πάνελ από αλουμίνιο και κάθε φορά που τα χέλια κινούνταν, παρήγαν αρκετό ρεύμα για να ανάψουν μια σειρά λαμπάκια στο δίμετρο δέντρο, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters το 2010. Όταν το χέλι νιώσει ότι απειλείται, απελευθερώνει ηλεκτρισμό της τάξης των 600 βολτ, αν και κάνουν πολλά ακόμα εκπληκτικά με το ρεύμα τους.
Όχι μόνο ξέρουν πώς να αυξάνουν το βολτάζ του ρεύματός τους, φέρνοντας τον θετικό πόλο πιο κοντά στον αρνητικό κουλουριάζοντας το σώμα γύρω από τη λεία τους, αλλά μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα ηλεκτροσόκ ώστε να κατευθύνουν από απόσταση τη λεία τους!
Πλέκουν τα αρνάκια;
Τα πουλόβερ τα ξέρουμε και τα τιμάμε εμείς οι άνθρωποι, φαίνεται ωστόσο πως δεν είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε τα πλεκτά. Ένα αξιολάτρευτο αρνάκι βρέθηκε να τριγυρνά στους δρόμους της Ομάχα (Νεμπράσκα) το 2014 φορώντας ακριβώς αυτό! Η ιστορία είχε γίνει φυσικά viral.
«Αν έχετε χάσει ένα αρνάκι που του αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα πλεκτά, είναι εδώ σε μας», είχε γράψει στο Facebook φιλοζωική οργάνωση της Νεμπράσκα. Από τον κακό χαμό που έγινε μάλιστα στα κοινωνικά μέσα, ο ιδιοκτήτης του ξαναβρήκε τελικά τον Gage, κι έτσι όλα έληξαν αισίως…
Αυτό το σνακ ήταν χριστουγεννιάτικο
Ένα ασυνήθιστο πρόβλημα αντιμετωπίζει κάθε χρόνο ο Ζωολογικός Κήπος του Σινσινάτι, καθώς βάνδαλοι καταστρέφουν μονίμως τα εορταστικά λαμπάκια τόσο στον ίδιο τον ζωολογικό όσο και στον γειτονικό Βοτανικό Κήπο. Ο ένοχος δεν είναι τελικά άνθρωπος, αλλά τα αξιαγάπητα σκιουράκια, τα οποία δεν είχαν ενημερώσει προφανώς πως τα καλώδια δεν είναι βρώσιμα!
Οι σκίουροι μασουλάνε μάλιστα καλώδια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κι αυτό είναι ένα πρόβλημα που οφείλουν να αντιμετωπίσουν όσοι ζουν σε περιβάλλοντα που αγαπούν οι σκίουροι. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού δοκίμασαν τα πάντα, ακόμα και με εξόχως πικάντικη σάλτσα άλειψαν τα καλώδια, οι σκίουροι όμως εκεί, απτόητοι.
Όπως αποκάλυψε στο τέλος ο Ζωολογικός του Σινσινάτι, αυτά τα καμώματα των σκίουρων τού κοστίζουν κάθε χρόνο περισσότερα από 5.000 δολάρια σε καλώδια…
Εορταστικά ημερολόγια με ζώα
Πολλές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις περιλαμβάνουν ημερολόγια που μετρούν τις μέρες αντίστροφα μέχρι τις γιορτές, γιατί να πρέπει όμως αυτό να αφορά αποκλειστικά στους ανθρώπους; Κι έτσι στο δικό της «advent calendar», η Ζωολογική Εταιρία του Λονδίνου δημιούργησε ειδικά «ημερολόγια» για τους φτερωτούς και χνουδωτούς ενοίκους της.
Κόκκινοι και πράσινοι κουβάδες έφεραν ταμπελάκια με τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και περιείχαν στο εσωτερικό τους τις αγαπημένες τους λιχουδιές: ψάρια για τους πιγκουίνους, γρύλους για τις σουρικάτες, φρούτα για τους παπαγάλους κ.λπ.
Όσο για τον γουστόζικο τρόπο που έπαιρναν τα ζώα τις λιχουδιές τους, απολαύστε…
Ιπτάμενοι τάρανδοι και… μαγικά μανιτάρια
Η ιστορία του Αγίου Βασίλη και των ταράνδων του είναι γνωστή στους πάντες, πώς ξεκίνησαν όμως όλα αυτά; Πολλές θεωρίες έχουν αποπειραθεί να εξηγήσουν τη μυθολογία των Χριστουγέννων, καμιά τους όμως δεν ξεπερνά σε δημιουργικότητα την υπόθεση ότι ο Άγιος εμπνεύστηκε από τους σαμάνους της Σιβηρίας και των αρκτικών περιοχών, οι οποίοι μοίραζαν παραισθησιογόνα μανιτάρια στις φυλές κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου!
Οι τάρανδοι αφθονούσαν σε κείνα τα βόρεια μέρη και δεν αποκλείεται οι υπό επήρεια λαοί να τους έβλεπαν ιπτάμενους, στο πλαίσιο των ψυχεδελικών οραμάτων τους. Κι αν αυτό μοιάζει σαν να έχει βγει από το μυαλό του Άλμπερτ Χόφμαν, αυτό ακριβώς υποστηρίζει ο κορυφαίος βιολόγος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Donald Pfister.
Οι τάρανδοι, μας λέει, τρώνε επίσης μανιτάρια και δεν αποκλείεται να έβλεπαν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους να πετάνε. Οι σαμάνοι χρησιμοποιούσαν μάλιστα στις τελετές τους ταράνδους που είχαν καταναλώσει μαγικά μανιτάρια, γευόμενοι στο τέλος και τα ούρα τους, που περιείχαν υπολείμματα της παραισθησιογόνας ουσίας. «Ποιος άκουσε ποτέ για ιπτάμενους ταράνδους; Νομίζω πως γίνεται κοινή γνώση ότι ο Άγιος Βασίλης έκανε ‘‘ταξίδια’’ με τους ταράνδους του», μας λέει πονηρά και ο Carl Ruck, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης…