Μενού

Άστεγοι και αδέσποτα: Μια μαγική σχέση αυτό-βελτίωσης

Shares 123

άστεγοι Αδέσποτα “Τα αδέσποτα”

Μεγάλωσα. Κάποια μέρα ξαφνικά με πέταξαν από τα σαλόνια στο δρόμο. Μου είπαν πως πηγαίναμε βόλτα κι εγώ το πίστεψα. Μάλλον έφταιγε που τους αγαπούσα κι ακόμα τους αγαπάω. Έτρεξα πίσω από το αμάξι… τους έψαχνα για μέρες, μήνες, χρόνια αλλά δεν τους βρήκα ποτέ. Άρχισα να πεινάω, να αδυνατίζω. Σιγά σιγά έχανα το τρίχωμα μου. Δεν ήμουν πια εκείνο το χαρούμενο σκυλί. Τώρα πλέον είμαι το επιθετικό αδέσποτο της γειτονιάς σου. Κι όμως . Εσύ είσαι που δεν αφήνεις το παιδί σου να με πλησιάσει γιατί λες πως έχω χίλιες δυο αρρώστιες στο δρόμο που ζω. Εσύ είσαι αυτός που όταν με βλέπεις απομακρύνεσαι μην σε ακουμπήσω κι πάθεις κάτι. Εσύ είσαι που με κλωτσάς γιατί νομίζεις ότι φταίω για τα προβλήματα σου . Εσύ είσαι αυτός που με πήρες σπίτι σου κι μετά με άφησες σαν σκουπίδι στο δρόμο χωρίς να σε νοιάζει η τύχη μου.

άστεγοι Αδέσποτα

Εσύ είσαι όμως κι αυτός που κάποιες φορές με πλησιάζεις. Μου μαθαίνεις να εμπιστεύομαι ξανά. Θεραπεύεις τα τραύματα μου κι κατανοείς τον πόνο μου. Μου δίνεις ένα νέο σπίτι κι ζω την υπόλοιπη ζωή μου χαρούμενος. Εσύ άνθρωπε είσαι όλη μου η ζωή κι από σένα εξαρτώμαι. Εσύ με υιοθέτησες εσύ με άφησες αδέσποτο κι μετά εσύ πάλι μου έδωσες ένα νέο σπιτικό. Όμως εγώ πάντα θα ψάχνω εσένα. Τον έναν . Αυτόν που γνώρισα πρώτο . Που όσο μίσος κι αν μου έδειξες δε θα σε ξεχάσω ποτέ. Γιατί είμαι σκύλος κι όχι άνθρωπος.

Θα μιλούσες σε έναν άστεγο? Θα έπαιρνες στο σπίτι σου ένα αδέσποτο?

“Οι άστεγοι “

Δεν γεννήθηκα στο δρόμο. Οι συνθήκες με έφεραν εδώ. Είχα κι εγώ σπίτι κι χρήματα κάποτε. Τώρα ζω στο δρόμο. Είμαι ο άνθρωπος που φοβάσαι. Που όταν με βλέπεις αλλάζεις “διακριτικά ” πεζοδρόμιο μην σε πειράξω. Είμαι αυτός που κοιτάς με οίκτο κι αναρωτιέσαι γιατί κατέληξα έτσι. Ξεσπάς πάνω μου. Νομίζεις πως επειδή έχεις κάτι παραπάνω από μένα είσαι ανώτερος. Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν έχω την δύναμη για κάτι τέτοιο.

Όμως ο δρόμος έχει και τα καλά του. Μου έμαθε πολλά . Πως να σέβομαι, πως να εκτιμώ κι πως να ξεχωρίζω τους ανθρώπους. Αυτά δεν μου τα έμαθε ακριβώς η ζωή στον δρόμο αλλά η ζωή στο δρόμο παρέα με τον καλύτερο μου φίλο. Έναν αδέσποτο τεράστιο αγαθό γίγαντα που έγινε η οικογένεια μου. Παρατηρούσα τον τρόπο ζωής του κι έμαθα πολλά. Κυρίως το πως να πλησιάζω τους ανθρώπους και το πως να είμαι πάντα καλοσυνάτος. Όμως εσύ ακόμα με χλευάζεις . Βρωμιάρη με λες κι όταν περνάς από δίπλα μου με κοιτάς με μίσος.

άστεγοι Αδέσποτα

Μια μαγική σχέση αυτο-βελτιώσης

Μάθε κι αυτό όμως: Το αδέσποτο είναι ένα καθαρόαιμο Αγίου Βερνάρδου ακριβοπληρωμένο από το πιο διάσημο εκτροφείο της Ελβετίας. Και ο άστεγος είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής Αθηνών κι βρέθηκε στο δρόμο επειδή προσέφερε όλα τα χρήματα του σε άτομα που το είχαν πραγματική ανάγκη. Ποια η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο πλασμάτων ? Χλευάζεις κι τα δύο βλέποντας τα κατώτερα. Όμως κρίνεις μόνο από αυτό που βλέπεις χωρίς να ξέρεις την ιστορία τους και τη μάχη που έχουν δώσει για να είναι αυτό που είναι.

Σκέψου πριν κρίνεις . Είτε άστεγος, είτε αδέσποτο είναι το ίδιο. Θα μιλούσες σε έναν άστεγο ? Θα έπαιρνες στο σπίτι σου ένα αδέσποτο ?  Έχουν κι οι δυο την ανάγκη από τη φροντίδα μας γιατί έτυχε που δεν βρισκόμαστε στην θέση τους . Αν όμως ήμασταν εμείς ?

άστεγοι Αδέσποτα

olapet.gr

Shares 123

Σχόλια


Read more:
Close