Μενού

Άρτα: Έκλεψαν τις ταΐστρες για τα αδέσποτα!

Shares 944

ταΐστρες Άρτα Αδέσποτα Οι πρώτες δημόσιες ταΐστρες, που τοποθετήθηκαν στην Άρτα, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας…

Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο της Άρτας τοποθέτησε σε πέντε σημεία της πόλης ταΐστρες στοχεύοντας στη συστηματική σίτιση των αδέσποτων της περιοχής, καθώς και ο νόμος 4039/2012 αυτό ορίζει ως υποχρέωση της αρμόδια δημοτικής αρχής.

Έτσι λοιπόν, τον Φεβρουάριο του 2014 οι πέντε δημόσιες ταΐστρες ήταν στα ανάλογα σημεία, στον Άγιο Νικόλαο, στην περιοχή Τριγώνου, στην πλατεία Κιλκίς, στο Κ.Τ.Ε.Λ και στην περιοχή Παραλιμνίου.

Τις τροφές αποφασίστηκε να παρέχει το Φιλοζωϊκό Σωματείο και όχι ο Δήμος. Καθώς και οι ταΐστρες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Από την πρώτη μέρα, η μία από τις πέντε ταΐστρες εξαφανίστηκε και εν συνεχεία και άλλες τρεις.

Με απλά λόγια, κάποιος ή και κάποιοι πολύ πιο έξυπνοι τις έκλεψαν.

Είμαστε μια χώρα που ανήκουμε θεωρητικά στην Ε.Ε, υπάρχει σε ισχύ ένας νόμος που λέει πως πρέπει να τοποθετηθούν δημόσιες ταΐστρες στους δρόμους για τα αδέσποτα, ξεκινάει αυτή την κίνηση ένας και μοναδικός δήμος σε όλη την Ελλάδα και το αποτέλεσμα είναι απλά να εξαφανιστούν.

Θα μπορούσαμε να ρίξουμε τις ευθύνες στον οποιοδήποτε, αλλά νομίζω πως οι ευθύνες πρέπει να πέσουν στην έλλειψη παιδείας σε αυτή την χώρα.

Γιατί είμαστε από τις χώρες που παρατάμε, που κακομεταχειριζόμαστε και φυσικά δολοφονούμε ζώα καθημερινά.

Ας γίνουμε λοιπόν κάποια στιγμή άνθρωποι.

Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας / Μαρία Τζουβαρά (Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας) : 2681026580.
TheDogSpace.gr

Shares 944

Σχόλια


Read more:
Close