Μενού

Αρνήθηκαν την είσοδο στο σκύλο-οδηγό της τυφλής ψυχολόγου Ι.Γκέρτσου σε σεμινάριο για τα ζώα θεραπείας!

Shares 339

Πέρα του ότι είναι οξύμορο να απαγορεύεις την είσοδο σε τυφλή γυναίκα με σκύλο συνοδό (λόγω του σκύλου) σε σεμινάριο «Τα Ζώα ως βοηθοί – θεραπευτές», είναι αίσχος και παράνομο!
σκύλος οδηγός Σκύλος σκύλοι θεραπείας
Γράφει ο Λεωνίδας Βουρλιώτης

Απίστευτο όχι, αληθινό γεγονός ναι, σε μία χώρα που η συμπεριφορά των ανθρωπων απέναντι στα ζώα είναι σε κακό επίπεδο.

Το σεμινάριο είχε  θέμα  τα ζώα ως Βοηθοί-Θεραπευτές για Παιδιά, Άτομα με Ψυχικές Διαταραχές και Χρόνιες Παθήσεις.

Το περιστατικό μάλιστα συνέβη σε έναν άνθρωπο που έχει συμβάλει καθοριστικά στην εκπαίδευση της χώρας μας αναφορικά με τους σκύλους οδηγούς τυφλών και τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων ενώ έχει καταθέσει τεράστιο έργο στην ανάδειξη της σημασίας της σχέσης αυτής. Ο λόγος για την Ιωάννα Γκέρτσου, ιδρύτρια της Lara Guide Dogs και ψυχολόγο στο Νοσοκομείο Παίδων η οποία έγραψε για το περιστατικο:

Γράφει η ίδια στο Facebook της:

Γίνεται ένα «σεμινάριο» από «ψυχολόγους» για τα Ζώα Θεραπευτικής Επαφής. Τηλεφωνώ στην υπεύθυνη, Βίκη Βενέτη της λέω πως είμαι συνάδελφος ψυχολόγος και με ενδιαφέρει να το παρακολουθήσω. Της λέω πως έχω σκυλο – οδηγό. Πολύ ευχαρίστως μου λέει, αλλά ο σκύλος θα πρέπει να παραμείνει έξω. Τη ρωτάω γιατί, επειδή θα έχει κι άλλο κόσμο που απαντάει.

Προσπαθώ να της εξηγήσω πως οι σκύλοι – οδηγοί εκπαιδεύονται για να είναι παντού μαζί με τους τυφλούς και δεν πρέπει να τους αφήνουμε μονους απ έξω γιατί αγχώνονται.

Οι σκύλοι – οδηγοί, αποχωρίζονται από τους χειριστές τους, μόνο όταν έχουν συγκεκριμένο σημείο που περιμένουν και είναι εξικοιωμένοι, πχ., στη δουλειά και είναι απόφαση που παίρνουν οι χειριστές, όχι ο οποιοσδήποτε. Τίποτα αυτή, ανένδοτη.

Της λέω πως ο σκύλος – οδηγός μου, η Μέη επιτρέπεται παντού δια νόμου, πως τηλεφωνώ από το Νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία, όπου εργάζομαι μαζί με τον σκύλο – οδηγό και πως στην τελική δε μπορεί να διοργανώνουν σεμινάριο για τα ζώα θεραπευτικής επαφής και να απαγορεύουν την είσοδο στους σκυλους – οδηγους τυφλών! Η κυρία ψυχολογος μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα.

Να σημειώσω πως στη θεματολογία του «σεμιναρίου» συμπεριλαμβάνονται και «οι σκύλοι στην ειδική αγωγή».

Τελικά η «ειδική» αγωγή δε θα γίνει ποτέ «γενική» και οι ΑμεΑ θα θεωρούνται πάντα «ειδικά άτομα». Επι της ευκαιρίας να θίξω εδώ πως στην Ελλάδα, οποιος θέλει ονομάζεται «ψυχολογος» και διοργανώνει σεμινάρια. Επίσης στην Ελλάδα, πολλοί εκμεταλλεύονται την έννοια των σκύλων – θεραπευτών για να βγάλουν χρήμα. Η ασυδοσία αυτή, εις βάρος επαγγελματιών και κυρίως ασθενών αλλά και όσων πάνε και δίνουν τα χρήματά τους όπου να ‘ναι, προκειμένου να αποκτήσουν ένα χαρτί, πρέπει επιτελούς να σταματήσει.

*Στα σχόλια του στάτους της, η κα Γκέρτσου δημοσίευσε και αυτή τη φωτογραφία, γράφοντας

σκύλος οδηγός Σκύλος σκύλοι θεραπείας

«Η Μέη τώρα στο Αγία Σοφία. Το κράτος επέτρεψε την είσοδο των σκύλων οδηγών στα δημόσια νοσοκομεία και οι ιδιώτες που υποτίθεται νοιάζονται για τα ζώα θεραπείας, την απαγορεύουν!»

Να σημειωθεί ότι στο στάτους απάντησε η διοργανώτρια και μάλιστα με ειρωνικό (!) ύφος.

alfavita

Shares 339

Σχόλια


Read more:
Close