Μενού

Αρκτικές αλεπούδες φυλακισμένες σε μικροσκοπικά κλουβιά σκοτώνονται με ηλεκτροσόκ για τη γούνα τους

Shares 941

κακοποίηση ζώων Αλεπούδες που κρατούνται φυλακισμένες σε κλουβιά και εκτρέφονται για την γούνα τους εγκαταλείπονται με παραμορφωμένες πατούσες και προβλήματα υγείας που δεν φροντίζονται ποτέ, υποστηρίζει μια οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων. 

Το σοκαριστικό βίντεο εκτός από τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν δεκάδες αρκτικές αλεπούδες σε μια φάρμα της Πολωνίας αποκαλύπτει επίσης και τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται για να τους πάρουν την γούνα. Το βίντεο, που έδωσαν στη δημοσιότητα ακτιβιστές της οργάνωσης Animal Defenders International (ADI) προέρχεται από κρυφή κάμερα, που έβαλαν σε μια πολωνική φάρμα γούνας, και καταγράφει στενά την πορεία της (σύντομης και βασανιστικής) ζωής από δύο συγκεκριμένες αρκτικές αλεπούδες.

Οι αλεπούδες, που ονομάζονται Borys και Eryk για τις ανάγκες του βίντεο, ξεκινούν σαν μωρά μέσα στο κλουβί δίπλα στην αδερφή τους, Aleska. Λίγο αργότερα τα χωρίζουν από τη μητέρα τους και σε ηλικία μόλις 7 μηνών, σύρονται έξω από τα κλουβιά τους για να τα σκοτώσουν με ηλεκτροσόκ.

κακοποίηση ζώων κακοποίηση ζώων

 

 

Το βίντεο με τίτλο «Lifetime» κυκλοφόρησε η ADI στο πλαίσιο της καμπάνιας για να απαγορευθεί το διεθνές εμπόριο γούνας, το οποίο υποστηρίζει πως ευθύνεται για τον θάνατο από 100 εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο.

Οι αλεπούδες βρίσκονται σε μια φάρμα της Πολωνίας, όπου η εκτροφή για τον σκοπό είναι νόμιμη. Σύμφωνα με την οργάνωση, όλες τους είχαν παραμορφωμένα πόδια και υπερμεγέθη νύχια, αποτέλεσμα του ότι έχουν περάσει ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά κατασκευασμένα από σύρμα, χωρίς στερεό πάτωμα. Πολλά από τα ζώα είναι μαδήσει τα ίδια τις ουρές τους λόγω του στρες από το οποίο υποφέρουν επειδή είναι φυλακισμένα, και μία από τις αλεπούδες είχε τραυματισμένο μάτι που κανείς δεν νοιάστηκε να φροντίσει.

κακοποίηση ζώων κακοποίηση ζώων

Ειδικοί και ακτιβιστές προειδοποιούν τον κόσμο να είναι διπλά προσεκτικός όταν αγοράζει κάποιο προϊόν με γούνα, ακόμη κι αν γράφει πως είναι ψεύτικη, καθώς πολλές φορές αυτό είναι πλασματικό και αληθινές γούνες πωλούνται ως faux. Πρόσφατη έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης προστασίας ζώων Humane Society International διαπίστωσε πως η υποτιθέμενη ψεύτικη γούνα που χρησιμοποίησε η εταιρία Missguided σε ψηλοτάκουνα παπούτσια, προέρχονταν τελικά από αληθινές γάτες.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Πηγή : lifo.gr

Shares 941

Σχόλια


Read more:
Close