Μενού

Από τότε που γεννήθηκε είναι φυλακισμένο σε ένα υπόγειο. Προσέξτε την αντίδρασή του όταν βλέπει τον ήλιο για πρώτη φορά…

Shares 2K

Από τότε που γεννήθηκε είναι φυλακισμένο σε ένα υπόγειο. Προσέξτε την αντίδρασή του όταν βλέπει τον ήλιο για πρώτη φορά…

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, διασώστες εισέβαλαν σε ένα εκτροφείο κουταβιών στο Charlotte, N.C. Εκεί, βρήκαν ένα καθαρόαιμο μικροσκοπικό κανίς το οποίο ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, που δεν μπορούσαν καν να πουν την ηλικία του.

Το φτωχό πλάσμα ζύγιζε μόνο 1,5 kg και είχε μόνο τρία δόντια – τα υπόλοιπα ήταν τόσο σάπια που έπρεπε να αφαιρεθούν.

Μια ανώνυμη πηγή ώθησε στην επιδρομή αυτής της ιδιοκτησίας το περασμένο φθινόπωρο, όπου οι αρχές ανακάλυψαν εκεί 104 ακόμη σκυλιά, καθώς και 20 γάτες και τρεις κατσίκες που ζούσαν σε μη ασφαλείς και εντελώς ανθυγιεινές συνθήκες. Το κανίς, ζούσε σε ένα μικροσκοπικό, γεμάτο από περιττώματα κλουβί σε ένα υπόγειο, που δεν είχε καν εξαερισμό.

«Ήταν πολύ μικροσκοπική και έμοιαζε με αβοήθητο πλάσμα», δήλωσε η Jessica Lauginiger, υπεύθυνη για τα ζωικά εγκλήματα. «Έβαλα το χέρι μου στο κλουβί και εκείνη ήρθε και το έγλυψε λίγο. Ήταν πολύ διστακτική με τους ανθρώπους.»

Με βάση τους πρησμένους μαστικούς της αδένες, οι διασώστες υποθέτουν ότι η μικρή υπήρχε αποκλειστικά για αναπαραγωγικούς σκοπούς και ξόδεψε ολόκληρη τη ζωή της μέσα σε αυτό το κλουβί. Όταν βγήκε τελικά από το υπόγειο, ανοιγόκλεινε επανειλημμένα τα μάτια της στο φως του ήλιου – που δεν το είχε ξαναδεί ποτέ πριν – και δεν ήταν εξοικειωμένη με το γρασίδι.

Η μικρή σκυλίτσα και όλα τα άλλα ζώα του μύλου κουταβιών διασώθηκαν και η πλειοψηφία τους έλαβε φροντίδα στο νοσοκομείο ζώων Cabarrus, περίπου 35 λεπτά βόρεια του τόπου που ήταν η φυλακή τους.

Η περιπέτειά τους αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο κοινό, όταν η σκυλίτσα επιλέχτηκε για να συμμετέχει στην ετήσια εκστρατεία Ημέρας Δίωξης, κερδίζοντας χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τα ζώα, όπως αυτά που βρέθηκαν με το κουτάβι εκείνη την ημέρα.

Όσο για την ηλικία της μικροσκοπικής σκυλίτσας, εκτιμάται στα 7 με 10 χρονών και πρόκειται να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της ευτυχισμένη.

Υιοθετήθηκε από την Brenda Tortoreo, η οποία προηγουμένως εργάζονταν στο νοσοκομείο ζώων όπου έλαβε φροντίδα.

Έχει πλέον εξοικειωθεί με το να τρέχει στο χορτάρι, καθώς και με τους ήχους και τις μυρωδιές του νέου της κόσμου.

Πηγή: fanpage.gr

Shares 2K

Σχόλια


Read more:
Close