Μενού

Αποικία γατιών ζει με μόλις έξι κατοίκους σε χωριό στην Σαρδηνία (φωτό)

Shares 296

Σαρδηνία Αποικία γατιών Δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Σαρδηνίας έχει γίνει η πόλη Su Pallosu παρότι έχει μόλις έξι κατοίκους και δεν διαθέτει καταστήματα ή ξενοδοχεία. Το «ατού» της είναι η αποικία γατιών που ζουν εκεί, βολτάρουν στις αμμουδιές και μερικές φορές παίζουν και στο νερό.

Λέγεται πως η αποικία γάτων στην περιοχή αυτή έχει ηλικία τουλάχιστον ενός αιώνα και πως η αρχή έγινε όταν οι ψαράδες έφεραν εκεί τις γάτες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αρουραίων.

Σήμερα τη φροντίδα τους έχει αναλάβει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός I Gatti di Su Pallosu, που προωθεί τον τουρισμό στην περιοχή και προγραμματίζει οργανωμένες εκδρομές και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

Οι γάτες αποτέλεσαν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών την τελευταία 3ετία και όλες οι εκδρομές είναι δωρεάν, αν και είναι απαραίτητο να κάνει κανείς κράτηση τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα.

Παρότι ο οργανισμός φροντίζει με μεγάλη προσοχή τις γάτες, σύμφωνα με τη Daily Mail δεν δέχεται νέες «αφίξεις» ζώων και προειδοποιεί τους επισκέπτες να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους εκεί.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Σαρδηνία Αποικία γατιών

Shares 296

Σχόλια


Read more:
Close