Μενού

«Ανθρώπινο σκουπίδι» ο φονιάς του λιονταριού της Ζιμπάμπουε (pics)

Shares 672

λιοντάρι Αμερικανός οδοντίατρος είναι ο λαθροκυνηγός που σκότωσε τον Cecil, το διάσημο λιοντάρι με τόξο και βέλος. Φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη τον απεικονίζουν να ποζάρει με νεκρά ζώα ως τρόπαια…

Οδοντίατρος από τη Μινεσότα είναι ο κυνηγός που σκότωσε τον Cecil, το διάσημο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε αποκαλύπτει σήμερα η Telegraph. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μεγαλοπρεπής Cecil πέθανε από το βέλος του Walter Palmer, ενός οδοντογιατρού από τη Μινεσότα. Ο Palmer φαίνεται μάλιστα πως είναι πεπειραμένος κυνηγός που έχει κυνηγήσει και σκοτώσει δεκάδες άγρια ζώα.

λιοντάρι

Ο Cecil ήταν ένα από τα διασημότερα λιοντάρια της Αφρικής και η δημοφιλέστερη τουριστική ατραξιόν για το πάρκο Hwange National Park στη Ζιμπάμπουε. Το 13χρονο αρσενικό λιοντάρι ήταν το καμάρι του πάρκου και ένα από τα πιο αγαπητά ζώα και η είδηση του θανάτου του από τα χέρια ανθρώπου προκάλεσε εκτός από θλίψη, και οργή. Το κουφάρι του Cecil βρήκαν οι φύλακες του πάρκου αποκεφαλισμένο και γδαρμένο πριν από αρκετές μέρες, αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή η θλιβερή απώλεια.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το λιοντάρι έπεσε θύμα ενέδρας με δόλωμα.
Ο κυνηγός φέρεται να είχε πληρώσει 50.000 ευρώ σε  άλλους κυνηγούς για τον βοηθήσουν να εντοπίσει και να σκοτώσει το ζώο. Όπως αναφέρεται οι κυνηγοί κατάφεραν να απομακρύνουν το ζώο από την προστατευόμενη περιοχή προκειμένου να το σκοτώσουν. Αρχικά το χτύπησαν με βέλος και το τραυμάτισαν και μετά από δύο μέρες κατάφεραν να το εντοπίσουν και να το θανατώσουν.

λιοντάρι

Εκπρόσωπος του φερόμενου ως δράστη ανέφερε πως ο πελάτης του πιστεύει πως ίσως όντως να είναι αυτός που σκότωσε το ζώο, αλλά αρνείται πως γνώριζε τη σημασία του και πως ο τρόπος που κυνήγησε ήταν εκτός νομιμότητας. Σε όλους τους εμπλεκόμενους έχουν ασκηθεί διώξεις για λαθροθηρία και θα κληθούν ενώπιον δικαιοσύνης. Ωστόσο αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη οργή είναι οι φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη που διέρρευσαν και τον απεικονίζουν να ποζάρει με τα νεκρά ζώα ως τρόπαια…

λιοντάρι

λιοντάρι

gazzetta.gr

Shares 672

Σχόλια


Read more:
Close