Μενού

Η αναπνοή του σκύλου μου μυρίζει – Τι μπορεί να φταίει;

Shares 17

Σκύλος αναπνοή Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να μυρίζει η αναπνοή του σκύλου σας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές καραμέλες για να φρεσκάρουν την αναπνοή, αλλά στην ουσία το πρόβλημα δεν λύνεται. Το στόμα του σκύλου σας θα συνεχίζει να μυρίζει.

Θέλει προσοχή γιατί πίσω από την άσχημη αναπνοή μπορεί να κρύβεται κάτι που χρειάζεται την άμεση προσοχή σας.

Ποιες είναι οι βασικές αιτίες που κάνουν την αναπνοή του σκύλου μας να μυρίζει;

  1. Περιοδοντική νόσος. Είναι η συχνότερη αιτία και οι περισσότερες έρευνες έχουν αποδείξει πως μετά την ηλικία των 3ων, το 80% των σκύλων έχουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό Περιοδοντική νόσο. Εάν δεν αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, το σκυλί κάποια στιγμή θα χάσει τα δόντια του. Η νόσος μπορεί επίσης να κάνει κακό σε νεφρά και καρδιά.
  2. Φλεγμονή στα ούλα. Η στοματίτιδα (stomatitis) μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στα ούλα του. Είναι μία ασθένεια που προκαλεί πόνο στο σκύλο.
  3. Πρόβλημα στο στομάχι ή στον οισοφάγο. Εάν τα έντερα, το στομάχι ή ο οισοφάγος του σκύλου μας αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να μυρίζει άσχημα η αναπνοή του.
  4. Πρόβλημα στον μεταβολισμό του. Ασθένειες που επηρεάζουν τον μεταβολισμό του σκύλου μας και διαταράσσουν την ισορροπία του, είναι υπεύθυνες για άσχημη αναπνοή. Κάποια νεφρική νόσος είναι συχνή αιτία.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε την βοήθεια του κτηνιάτρου σας. Φροντίστε για την υγεία του σκύλου σας και μην πάρετε πρωτοβουλίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία του.

petsonly.gr

Shares 17

Σχόλια


Read more:
Close