Μενού

Ανακύκλωση: Σώζεις και τον πλανήτη και τα αδέσποτα (Βίντεο)

Shares 958

Αδέσποτα Στην Τουρκία βρήκαν το τρόπο ώστε με την ανακύκλωση να σώζουν και τα αδέσποτα ζώα. Διαβάστε πως (vid+pics)

Στην γειτονική μας χώρα, τη Τουρκία, και συγκεκριμένα στη Κωνσταντινούπολη υπάρχουν παρά πολλά αδέσποτα ζώα. Ο αριθμός τους υπολογίζεται στα 150 χιλιάδες.

Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει λύση στο πρόβλημα και έτσι μια τούρκικη εταιρία με την ονομασία, Pudgeon, ανέλαβε δράση. Σκέφτηκε έναν πανέξυπνο τρόπο ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες να κρατούν καθαρούς τους δρόμους και να ανακυκλώνουν πλαστικά μπουκάλια αλλά παράλληλα να παρέχουν τροφή και στα αδέσποτα ζώα.

Αδέσποτα

Πως το πετυχαίνει αυτό ; Τοποθετώντας μηχανήματα στα οποία αν πας πλαστικά μπουκάλια για ανακύκλωση ως αντάλλαγμα παρέχει τροφή και νερό για τα αδέσποτα σκυλιά και τις γάτες.

Αδέσποτα

Μάλιστα η εταιρία δεν σταματά εκεί. Τα λεφτά που παίρνει από τα μπουκάλια που ανακυκλώνονται τα χρησιμοποιεί ώστε να συντηρεί τα μηχανήματα αλλά και για να αγοράζει τροφή για τα ζώα.

Σίγουρα το πρόβλημα με τα χιλιάδες αδέσποτα στη Κωνσταντινούπολη δεν λύνεται, όμως είναι ένας πανέξυπνος τρόπος για να βοηθήσουν τα ζώα που ψάχνουν για τροφή αλλά και να δώσουν κίνητρο στους πολίτες για να ανακυκλώνουν.

Αδέσποτα

Αυτές οι μηχανές βρίσκονται κάποια χιλιόμετρα μακρυά από την Αθήνα που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Τόσο με τα πολλά αδέσποτα ζώα όσο και με την απροθυμία αρκετών για ανακύκλωση. Δεν θα ήταν άσχημο να κλέψουμε την ιδέα από τους γείτονες μας.

news247.gr

Shares 958

Σχόλια


Read more:
Close