Μενού

Ανακαλύφθηκε νέο γιγαντιαίο είδος χταποδιού

Shares 17

χταπόδι γιγάντιο χταπόδι Δεν θα περίμενε κανείς ότι οι επιστήμονες αγνοούσαν μέχρι πρόσφατα ένα ολόκληρο είδος γιγαντιαίου χταποδιού, αλλά αυτό συνέβη. Αποκαλύφθηκε ότι το γιγαντιαίο χταπόδι του Ειρηνικού Per Earther – το μεγαλύτερο γνωστό χταπόδι στον πλανήτη, κατά μέσο όρο 110 κιλά και 4 μέτρα μήκος- αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο διαφορετικά είδη.

χταπόδι γιγάντιο χταπόδι

 

 

Οι ειδικοί αναρωτιούνταν εδώ και δεκαετίες, αν το Per Earther ή αλλιώς GPO αποτελείτο από περισσότερα από ένα είδη. Το 2012, οι επιστήμονες της  Γεωλογικής Επιθεώρησης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάλυψαν μια γενετικά διακριτή ομάδα αυτού του γιγαντιαίου χταποδιού, αλλά κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόνο μικρά δείγματα ιστού από το βραχίονα τους, πριν τους επιτρέψουν να γυρίσουν πίσω στον ωκεανό.

Με τις απαιτούμενες έρευνες και με πολλή προσοχή οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο είδος γιγάντιου χταποδιού, που συναποτελείται από δυο είδη, έχει μια τρύπα κατά μήκος του σώματός του και δύο λευκές κηλίδες στο κεφάλι του αντί για μια, όπως είχε αποδειχθεί μέχρι σήμερα για τα αντίστοιχα είδη.

χταπόδι γιγάντιο χταπόδι

 

Τα GPO μπορούν να βρεθούν από την Αλάσκα μέχρι την Καλιφόρνια και την Ιαπωνία και προτιμούν να ζουν σε οικότοπους με βαθιά νερά.

χταπόδι γιγάντιο χταπόδι

perierga.gr

Shares 17

Σχόλια


Read more:
Close