Μενού

Ανακαλύφθηκε μητέρα δεινόσαυρος 110 εκατομμυρίων ετών σε ορυχείο στον Καναδά

Shares 26

Οι επιστήμονες γιορτάζουν την ανακάλυψη ενός από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα δεινοσαύρων που βρέθηκε ποτέ. Γνωστή ως nodosaur, είναι περίπου 110 εκατομμύρια ετών.

Το 2011 ένας χειριστής βαρύ εξοπλισμού επονομαζόμενος Shawn Funk ο οποιός εργάζεται στην εταρεία ενέργειας Suncor στην Alberta, έκανε γεώτρηση ακατέργαστου πετρελαίου όταν ξαφνικά ανακάλυψε καφέ βράχους οι οποίοι έμοιαζαν με παϊδάκια.
«Ήταν κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ» είπε ο Funk σε μια συνέντευξη του 2011 δίχως να γνωρίζει ότι μόλις είχε κάνει την αποκάλυψη ενός δεινοσαύρου.

Σχεδόν 6 χρόνια αργότερα, το δείγμα εκτίθεται στο Μουσείο Royal Tyrrell. Οι επιστήμονες δηλώνουν πως μια σημαντική ποσότητα απολιθωμάτων του δεινοσαύρου από το ρύγχος ως τους γοφούς παρέμεινε άθικτη.

«Δεν πρόκειται απλά για έναν σκελετό» δήλωσε ο Caleb brown, ερευνητής του Μουσείου Royal Tyrrell στο National Geographic. Ο δεινόσαυρος είναι τόσο καλοδιατηρημένος σαν να παρασύρθηκε από ένα υπερχειλισμένο ποτάμι στην θάλασσα όπου λογικά βυθίστηκε. Μέσα σε εκατομμύρια χρόνια στον πυθμένα του ωκεανού , τα μεταλλικά στοιχεία βοήθησαν το δέρμα και το «καλούπι» να διατηρηθούν σε μια πιο «ζωντανή» όψη.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ : Royal Tyrrell Museum | Facebook | Instagram (h/t: nationalgeographic)

Οι επιστήμονες γιορτάζουν την ανακάλυψη ενός από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα δεινοσαύρων που βρέθηκε ποτέ
δεινόσαυρος Γνωστή ως nodosaur, είναι περίπου 110 εκατομμύρια ετών.
δεινόσαυρος Ανακαλύφθηκε από έναν εργαζόμενο σε ορυχείο το 2011 όταν έκανε γεώτρηση.
δεινόσαυρος «Δεν έχουμε απλά έναν σκελετό αλλά έναν δεινόσαυρο όπως ακριβώς υπήρξε.»
δεινόσαυρος Ο δεινόσαυρος είναι τόσο καλοδιατηρημένος σαν να παρασύρθηκε από ένα υπερχειλισμένο ποτάμι στην θάλασσα όπου λογικά βυθίστηκε, γι’αυτό είναι τόσο καλοδιατηρημένο το απολίθωμα του.
δεινόσαυρος Αυτή είναι μια πιθανή αναπαράσταση ενός nodosaur
δεινόσαυρος Πηγή: animalplanet.gr ,Πηγή: boredpanda , Πηγή φωτογραφιών:shutterstock

Shares 26

Σχόλια


Read more:
Close