Μενού

Αν το κουταβάκι σας δαγκώνει

Shares 306
κουταβάκι Τα κουτάβια εκτός από γλυκά και χαριτωμένα, έχουν και κοφτερά δοντάκια! Ξέρετε γιατί δαγκώνουν με μανία τα παιχνίδια τους, τα παπούτσι σας ή τα χέρια και τα πόδια σας; Πρώτα πρέπει να κατανοήσετε ΓΙΑΤΙ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ.
Τα κουτάβια εξερευνούν τον κόσμο με το στόμα τους. Όταν γεννιούνται, είναι τυφλά και κουφά οπότε δεν μπορούν να δουν ή
να ακούσουν τι γίνεται γύρω τους. Με το στόμα τους όμως βρίσκουν την μαμά τους και το γάλα.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ανακαλύπτουν διαφορετικά πράγματα με το στόμα τους, παίζουν με τα αδερφάκια τους και
ακουμπούν την μητέρα τους. Με το στόμα τους έχουν τις πρώτες εμπειρίες κοινωνικοποίησης αφού με αυτό επικοινωνούν με την μαμά και τα αδέρφια τους. Όταν σας συναντήσουν, θα χρησιμοποιήσουν αυθόρμητα και φυσικά, το στόμα τους.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχεστε το δάγκωμα, ειδικά όσο μεγαλώνουν που δεν είναι αποδεκτό. Αλλά εφόσον καταλάβετε το δάγκωμα, τότε μπορείτε και πιο εύκολα να το σταματήσετε, με σωστούς τρόπους.
ΜΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΕ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ.
Αν τα σκυλιά παίρνουν ό,τι θέλουν όταν κάνουν κάτι συγκεκριμένο, τότε μαθαίνουν να συνεχίζουν να το κάνουν.
Για τα κουτάβια η φωνή μαλώματος σας δεν είναι τίποτα παρά ένας ήχος, αν τους αρέσει να δαγκώνουν κάτι.
Είναι δύσκολο να αντισταθούν ενώ το μάλωμα σας είναι μη παραγωγικό για τη σχέση σας με το ζώο. Τα κουτάβια καταλαβαίνουν
τον τόνο της φωνής και όχι τα λόγια μας. Οπότε δαγκώνουν, ακούνε τη φωνή σας (παρότι εσείς τα μαλώνετε) και θεωρούν ότι τα επιβραβεύετε επειδή δαγκώνουν.
Το ίδιο συμβαίνει και αν αφήνετε να σας πάρουν κάτι που τραβάνε με δύναμη. Πρέπει να το αφήνουμε όταν δαγκώνουν αλλά σημαίνει νίκη, ότι πήραν το παιχνίδι.
ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ
Μπορείτε να κάνετε διάφορα πράγματα για να αποθαρρύνετε το κουτάβι σας από το δαγκώνει.
Καταρχήν, σταματήστε αμέσως να παίζετε μαζί του αν δαγκώνει. Ετσι σταματάτε την »πλάκα» και την προσοχή που έχει εκείνη την ώρα από εσάς. Ετσι μαθαίνουν ότι χάνουν αυτό που τους αρέσει αν δαγκώνουν. Οποτε σταματούν να δαγκώνουν.
Επίσης, μην φωνάζετε και μην μαλώνετε. Το αντίθετο. Επιλέξτε μία μικρή εντολή όπως το »ΟΧΙ» ή το »ΜΗ», που μπορεί εύκολα να το »πιάσει» το κουτάβι σας και να καταλαβαίνει ότι θα το ακούσει όταν κάνει κάτι λάθος. Είναι πιο εύκολο
με μία μικρή λέξη να είστε άμεσος και αποτελεσματικός.
Δεν πρέπει ποτέ να χτυπήσετε το σκυλάκι σας επειδή δάγκωσε. Αλλά μπορείτε να κάνετε το δάγκωμα ανεπιθύμητο και »να μην έχει πλάκα» για το κουτάβι, αν για παράδειγμα πιάσετε το σαγόνι του ή κάνετε το χέρι σας μία γροθιά που δεν μπορεί να πιάσει. Δεν τους αρέσει και έτσι θα στρέψουν την προσοχή τους αλλού.
ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ.
Τα κουτάβια όταν βγάζουν τα δοντάκια τους, όπως και τα μωρά, πρέπει να μασάνε πράγματα για να ανακουφίζουν τον πόνο και την ενόχληση που νιώθουν. Δώστε τους παιχνίδια που μπορούν να δαγκώσουν αλλά και για να μην δαγκώνουν τα πράγματα σας, πχ τα παπούτσια σας!

adespoto.gr

Shares 306

Σχόλια


Read more:
Close