Μενού

Άγρια άλογα του Αξιού: Εντυπωσιάζουν με την περηφάνια και την ομορφιά τους!

Shares 36

αξιός άλογα άγρια άλογα

Ζουν στο Δέλτα από τη δεκαετία του ’60 οπότε οι ιδιοκτήτες τους -μετά την εκμηχάνιση της γεωργίας- τα άφησαν ελεύθερα.

αξιός άλογα άγρια άλογα <rc=»» alt=»Άγρια άλογα του Αξιού: Εντυπωσιάζουν με την περηφάνια και την ομορφιά τους! » width=»741″ height=»486″ Xsrcset=»./images/dinfo/688402-m.jpg 741w, http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2017/04/aloga-agria-4-300×197.jpg 300w, http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2017/04/aloga-agria-4-640×420.jpg 640w» Xsizes=»(max-width: 741px) 100vw, 741px»/>

 

Η άγρια αγέλη, που κάποτε μετρούσε και 100 άλογα, σήμερα περιλαμβάνει περίπου 70, αριθμός που ολοένα μειώνεται.
αξιός άλογα άγρια άλογα
Σύμφωνα με έρευνα που εκπονήθηκε, είναι μεσαίου μεγέθους, με έντονες επιρροές από τις ελληνικές φυλές της Θεσσαλίας και της Πίνδου, αλλά και την αγγλική καθαρόαιμη φυλή.

αξιός άλογα άγρια άλογα

 

Εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, έχουν εντοπιστεί να καλπάζουν στην ανατολική όχθη, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα περνούν κάτω από την εθνική ή βόσκουν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

αξιός άλογα άγρια άλογα

 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη τροφής και ο περιορισμός του βιοτόπου τους λόγω της κτηνοτροφίας αποτελούν τους κυριότερους κινδύνους για την «εξαφάνισή» τους.

αξιός άλογα άγρια άλογα

 

Ουκ ολίγοι έχουν συγκινηθεί από το ζήτημα, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης και ο Δήμος Δέλτα συνηθίζουν να τους αφήνουν τροφή κατά τους χειμερινούς μήνες.
αξιός άλογα άγρια άλογα
Τα «άγρια άλογα» του Αξιού έχουν γίνει σύμβολο της περιοχής, καθώς είναι πολύ όμορφο το θέαμα που προσφέρουν στους επισκέπτες.

αξιός άλογα άγρια άλογα αξιός άλογα άγρια άλογα αξιός άλογα άγρια άλογα

αξιός άλογα άγρια άλογα αξιός άλογα άγρια άλογα

Παρακολουθήστε ένα υπέροχο βίντεο ντοκιμαντέρ για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού:

 

 

Πηγή: dinfo.gr

loading...
Shares 36

Σχόλια


Read more:
Close