Μενού

Αυτός ο ταλαιπωρημένος ελέφαντας είναι κλεισμένος σε ένα τσιμεντένιο κελί εδώ και 61 χρόνια. (Εικόνες-Βίντεο)

Shares 203

ελέφαντας Αυτή είναι η Hanako ο ελέφαντας, είναι 68 χρονών και είναι ο γηραιότερος ελέφαντας της Ιαπωνίας. Η Hanako έχει περάσει τις τελευταίες έξι δεκαετίες κλεισμένη μόνη της σε ένα «μίζερο» κελί σε έναν ζωολογικό κήπο στο Τόκιο. Είναι αβέβαιο το πότε είδε τελευταία φορά έναν άλλο ελέφαντα.

ελέφαντας

Ένας από τους τελευταίους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου περιέγραψε το κελί της ως το πιο σκληρό, απάνθρωπο και αρχαίο «σπιτι» που έχει δει ποτέ.

«Μένει ολομόναχη, σε έναν μικρό τσιμεντένιο χώρο, χωρίς καμία άνεση ή ένα παιχνίδι, μία παρέα… Στέκεται εκεί σαν ένα άψυχο ζώο, σαν μία φιγούρα» είπε η Ulara.

Ένα βίντεο από το 2013 δείχνει το γέρικο αυτό ζώο να περιφέρεται μόνο του μέσα στο κελί του παίζοντας με ένα σκοινί, το μόνο μέσο «ψυχαγωγίας» που είχε τότε.

Σύμφωνα με την Japan Times, η Hanako γεννήθηκε το 1947 στην Ταϊλάνδη και στάλθηκε το ζωολογικό πάρκο Ueno της Ιαπωνίας σε ηλικία μόλις 2 ετών. Μοναδικός σκοπός της ήταν να αντικαταστήσει τους προηγούμενους ελέφαντες του πάρκου, οι οποίοι πέθαναν από την πείνα κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Μερικά χρόνια μετά μεταφέρθηκε στο Inokashira και έμεινε εκεί για το υπόλοιπο της ζωής της.

Έχει χάσει σχεδόν όλα της τα δόντια εδώ και μερικές δεκαετίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φάει σχεδον καθόλου.

ελέφαντας

Ως αποτέλεσμα της κακιάς μεταχείρισης της και εξαιτίας του φόβου που έχει, η Hanako έχει δείξει αρκετές φορές σημάδια βίαιης συμπεριφοράς. Σύμφωνα με την Japan Times, το 1956 είχε ποδοπατήσει δύο άντρες που μπήκαν μέσα στο κελί της να την κρατήσουν αλυσοδεμένη για πολλά χρόνια.

 Και όσο περνάνε τα χρόνια και την αντιμετωπίζουν έτσι, γίνεται ακόμα και πιο βίαιη. Ένα άρθρο μίας τοπικής εφημερίδας το 2011 ανέφερε ότι ο ταλαιπωρημένος ελέφαντας είχε αναποδογυρίσει δύο επιστάτες του πάρκου και είχε κυνηγήσει έναν κτηνίατρο σε διάστημα 5 χρονων.
ελέφαντας

 

Η Mikio Murofushi, η αρχηγός της ομάδας που φρόντιζε κάποια στιγμή την Hanako, είχε αναφέρει πως η επιθετική συμπεριφορά ενός ελέφαντα δεν είναι τυχαία καθώς είναι από τα πιο έξυπνα και υπομονετικά ζώα. Παρόλα αυτά όμως ο άτυχος ελέφαντας μένει κλειδωμένος ακόμα και σήμερα στο μικρό, καταθληπτικό κελί του.

ελέφαντας

Οι άνθρωποι της περιοχής όμως είπαν πως το βασανιστήριο αυτό του άτυχου ζώου πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Μαζεύουν υπογραφές προκειμένουν η Hanako να απελευθερωθεί επιτέλους στη φύση ή τουλάχιστον να μεταφερθεί σε έναν άλλο μεγαλύτερο και ζωντανό χώρο όπου θα της παρέχεται η κατάλληλη προσοχή και φροντίδα και δεν θα είναι πια μόνη της.

Μπορεί δυστυχώς ο καημένος ελέφαντας να μην έχει μπροστά του πολλά ακόμα χρόνια ζωής όμως έχουν μαζευτεί πάρα πολλές υπογραφές ανθρώπων που πιστεύουν πως ακόμα και τώρα το άτυχο ζώο δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

ελέφαντας

«Δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα βοηθήσουμε την Hanako, όμως είμαστε αποφασισμένοι να την βγάλουμε από κει μέσα. Κανένα ζώο δεν αξίζει τέτοιες άθλιες συνθήκες ζωής!» είπε η Ulara.

Αν και βρίσκεται σχεδόν στην άλλη άκρη της γης, μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε το δύσμοιρο ζώο, ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

tilestwra.com

 

 

Shares 203

Σχόλια


Read more:
Close