Μενού

Αυτή είναι η φονικότερη γάτα του κόσμου

Shares 47

Γάτα Όταν ακούμε για «φονικότερη γάτα του κόσμου», το μυαλό πηγαίνει αβίαστα σε λιοντάρια και τίγρεις, μόνο που κάνουμε ολότελα λάθος.

Γιατί βλέπετε υπάρχει στον κόσμο η Gyra, μια αφρικανική μαυροπόδαρη αγριόγατα που είναι πιθανότατα ο πιο χαριτωμένος «φονιάς» του πλανήτη.

Το συνεργείο της σειράς ντοκιμαντέρ του BBC «Big Cats» έπεσε λοιπόν πάνω στη μαμά Gyra και τα γατάκια της, αναζητώντας μεγάλες γάτες σε έρημο της Νότιας Αφρικής, και ερωτεύτηκαν αμέσως την οικογένεια.

Γάτα

Οι μαυροπόδαρες γάτες της Αφρικής δεν είναι μάλιστα καθόλου εύκολο να βρεθούν, καθώς φτάνουν μόλις τα 35-40 εκατοστά μήκος και ζουν συνήθως σε υπόγεια λαγούμια. Το συνεργείο πέρασε τα πάνδεινα για να εντοπίσει το μικρότερο είδος αγριόγατας της Αφρικής, ευτυχώς όμως για μας τα κατάφερε.

Η Gyra όργωνε την περιοχή το βράδυ, καλύπτοντας ακόμα και αποστάσεις 20 χιλιομέτρων, όπως είπε ο εκτελεστής παραγωγός της σειράς Paul Williams στο «Wired», κάτι που έκανε σχεδόν αδύνατη την κινηματογράφησή της με τον θεόρατο και δυσκίνητο εξοπλισμό που έχει πια στη διάθεσή του το BBC.

Γάτα

Η Gyra όμως ως μαυροπόδαρη αγριόγατα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός κυνηγός. Κυνηγά κάθε βράδυ και έχει ποσοστό επιτυχίας στο 60%, κάτι που τη μετατρέπει αναγκαστικά στον πιο αποτελεσματικό θηρευτή του βασιλείου των αιλουροειδών! Ντροπιάζοντας δηλαδή όλους τους «μεγάλους» του χώρου, κάτι λιοντάρια, τίγρεις και γατόπαρδους…

newsbeast.gr

Shares 47

Σχόλια


Read more:
Close