Μενού

Αυτές είναι οι δέκα χώρες με τα πλέον απειλούμενα θηλαστικά

Shares 51
απειλούμενα θηλαστικά Παρότι καταλαμβάνουν μόλις το 1% της ξηράς στην επιφάνεια της Γης, τα τροπικά δάση της Ινδονησίας αποτελούν το «σπιτικό» για το 12% των ειδών θηλαστικών που υπάρχουν στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ρινόκερου Σουμάτρας και της νυχτερίδας φρούτων Talaud.
Η περιοχή αυτή καταλαμβάνει την κορυφή της λίστας των χωρών με τα πιο απειλούμενα θηλαστικά στον κόσμο από εξαφάνιση, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και πιο συγκεκριμένα, του Παγκόσμιου Δείκτη Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αποψίλωση των δασών και τη βιοποικιλότητας.
Στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Μαδαγασκάρη, με 114 είδη απειλούμενων θηλαστικών, ενώ το Μεξικό έρχεται στην τρίτη θέση με 101 είδη θηλαστικών να απειλούνται με εξαφάνιση.
Η Ινδονησία βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με τα περισσότερα απειλούμενα θηλαστικά στον κόσμο, εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών που συντελείται στην περιοχή και εκθέτει σε κίνδυνο δεκάδες είδη, συμπεριλαμβανομένων των ουρακοτάγκων και σε πολύ σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης τις τίγρεις Σουμάτρας και τους ρινόκερους.
Στη Μαδαγασκάρη, οι λεμούριοι είναι ένα από τα είδη που κινδυνεύουν περισσότερο από εξαφάνισης, όπως επίσης και το ενδημικό είδος θηλαστικού shrew tenrec.
Στο Μεξικό, η απώλεια των ενδιαιτημάτων ως αποτέλεσμα της γεωργίας και της αλιείας έχει ήδη οδηγήσει πολλά είδη κοντά στην εξαφάνιση, όπως για παράδειγμα το πιο σπάνιο είδος θαλάσσιου θηλαστικού στον κόσμο –το γουρουνόψαρο (vaquita). Το είδος αυτό ανακαλύφθηκε το 1958 και τώρα υπολογίζεται ότι υπάρχουν λιγότερα από 100 σε άγρια κατάσταση.
Οι δέκα χώρες με τα περισσότερα απειλούμενα είδη θηλαστικών στον κόσμο
1. Ινδονησία – 184
2. Μαδαγασκάρη – 114
3. Μεξικό – 101
4. Ινδία – 94
5. Βραζιλία – 82
6. Κίνα – 73
7. Μαλαισία – 70
8. Ταϊλάνδη – 55
9. Αυστραλία – 55
10. Περού – 54
Shares 51

Σχόλια


Read more:
Close