Μενού

9 φίδια – κατοικίδια για αρχάριους (με φωτογραφίες)

Shares 0

Ενώ, κάποιοι άνθρωποι τρομοκρατούνται από τα φίδια, υπάρχουν ορισμένα είδη που μπορεί να σας κάνουν να αλλάξετε την άποψή σας.

Υπάρχουν τόσα φίδια εκεί έξω που κάνουν εξαιρετικά κατοικίδια. Αλλά ποια είναι τα πιο κατάλληλα είδη φιδιών για αρχάριους;

Το να διαλέξετε το πρώτο σας φίδι μπορεί να είναι λίγο κουραστικό. Τα φίδια συχνά απαιτούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας που είναι δύσκολο να διατηρήσετε. Ευτυχώς, ορισμένα είδη είναι πιο εύκολα στη φροντίδα από ότι άλλα.

Ας δούμε τα 9 καλύτερα είδη για αρχάριους ιδιοκτήτες!

  1. Corn Snake – Pantherophis guttata

Είναι σχετικά υποτακτικά πλάσματα που είναι πολύ εύκολο να τα χειριστείτε και να νοιαστείτε για αυτά. Δεν έχουν τεράστιο μέγεθος –φτάνουν από τα 2 μέχρι τα 6 πόδια σε μήκος; Παρόλα αυτά, μπορεί να ζήσουν για πολύ καιρό. Αν έχουν κατάλληλη φροντίδα φτάνουν μέχρι τα 20 χρόνια. Χρειάζονται μια δίαιτα με τρωκτικά που μπορεί να φανεί λίγο αηδιαστική για τους αρχάριους.

  1. California Kingsnake – Lampropeltis getula californiae

Παίρνουν το όνομα “kingnake” από τη συνήθεια να σκοτώνουν και να τρώνε άλλα φίδια όταν είναι στην άγρια φύση. Φτάνουν μόνο τα 3 με 4 πόδια σε μάκρος και είναι αρκετά εύκολο να τα φροντίσετε.

Δεν είναι πολύ επιλεκτικά στο φαγητό. Θα φάνε τρωκτικά, σαύρες, πτηνά και άλλα φίδια. Είναι, ίσως, καλύτερο να κρατήσετε αυτό το φίδι στην περίφραξη.

  1. Garter Snake – Thamnophis spp.

Αν έχετε περάσει χρόνο στον κήπο είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε ένα θαμνόφι. Αν και θα είναι τρομακτικό να έρθετε αντιμέτωποι, κάνουν εξαιρετικά κατοικίδια. Τα περισσότερα είδη τρέφονται με γαιοσκώληκες και ψάρια.

Μπορεί να είναι από τα πιο “μυρωδάτα” φίδια. Αυτό συμβαίνει γιατί εκκρίνουν ένα ελαιώδες μυρωδάτο άρωμα όταν αγχώνονται.

  1. Rosy Boa – Charina trivirgata

Το φίδι αυτό είναι άλλο ένα υποτακτικό φίδι και μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Παρόλο που δεν είναι τόσο διάσημο όσο άλλα φίδια, επιλέγεται από τους συλλέκτες για το ήρεμο ταπεραμέντο και τα πολλά χρόνια που ζουν –μπορούν να ζήσουν σε αιχμαλωσία μέχρι πάνω από 25 χρόνια.

Επειδή τους είναι εύκολο να το σκάνε, φροντίστε την περίφραξη όταν την κατασκευάζετε, γιατί αν βρουν δρόμο προς τα έξω, θα τον εκμεταλλευτούν. Προτιμούν καταψυγμένα ποντίκια σε σχέση με τα ζωντανά.

  1. Ball Python – Python regius

Μπορεί να είναι από τα μεγαλύτερα ζώα της λίστα: με τα θηλυκά να φτάνουν μέχρι τα 5 πόδια σε μάκρος, τα αρσενικά είναι αισθητά πιο μικρά. –πρέπει να έχουν τεράστιες περιφράξεις και κεραμικά μπολ αρκετά μεγάλα για να μουλιάζουν.

Μπορούν να ζήσουν μέχρι και 30 χρόνια αν πάρουν την κατάλληλη φροντίδα και τρέφονται κυρίως με τρωκτικά. Σχετικά, είναι εύκολο να τα φροντίσετε.

  1. Kenyan Sand Boas – Eryx colubrinus

Είναι σχετικά εξημερωμένα φίδια και με σωστό χειρισμό γίνονται πολύ υπάκουα. Το πιο διάσημο είδος είναι το Kenyan Sand Boa. Μην περιμένετε, όμως, να είναι εξαιρετικά ενεργητικοί. Προτιμούν να περνάνε την περισσότερη ώρα τους ξαπλωμένοι κάτω από ένα ωραία υπόστρωμα στην περίφραξή τους.

  1. Ringneck Snakes – Diadophis punctatus

Είναι από τα μικρότερα φίδια της λίστα μας. Παίρνουν το όνομά τους από το δαχτυλιδωτό μέρος που βρίσκεται δίπλα στη βάση του κεφαλιού τους. Είναι επίσης, δηλητηριώδη. Παρόλα αυτά, το δηλητήριο είναι υπερβολικά ήπιο και μόνο το μεγαλύτερο από τα υποείδη μπορεί να δαγκώσει αποτελεσματικά τον άνθρωπο. Τους αρέσει να τρέφονται με γαιοσκώληκες.

  1. Brownsnakes – Storeria dekayi

Εκτός από τους θαμνόφις θα συναντήσετε αυτά τα φίδια στην άγρια φύση. Και παρόλο που θα συρθούν γρήγορα μακριά σας, κάνουν συχνά εξαιρετικά κατοικίδια και είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Ζουν με μία δίαιτα που βασίζεται κυρίως σε σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες και γαιοσκώληκες, κάνοντάς το πιο εύκολο για όσους σιχαίνονται να προσφέρουν ποντίκια σαν τροφή.

  1. Green Snakes – Opheodrys vernalis and Opheodrys aestivus

Το τελευταίο στη λίστα φίδι είναι το πράσινο φίδι. Έρχονται σε δύο ποικιλίες: Opheodrys aestivus και Opheodrys vernalis.

Και τα δύο είδη παραμένουν σχετικά μικρά και δεν χρειάζονται μια δίαιτα βασισμένη σε τρωκτικά. Μπορούν να τραφούν με τριζόνια και άλλα έντομα. Δεν είναι, επίσης, πολύ επιθετικά. Δεν αγχώνονται όταν τα χειρίζεστε.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close