Μενού

8 Λόγοι Που Δύο Γάτες Είναι Καλύτερες Από Μία

Shares 0

Γάτα: Πολλοί γονείς σκέφτονται αν πρέπει ή αν θα ήταν καλό να χαρίσουν ένα αδερφάκι στο παιδί τους. Κάτι… ανάλογο σκέφτονται και πολλοί «γατογονείς». Είμαστε σίγουροι πως αν πάρετε την απόφαση να υιοθετήσετε και δεύτερο γατάκι, θα είναι μια απόφαση που θα αλλάξει την ζωή σας προς το καλύτερο. Δείτε παρακάτω 8 λόγους που είμαστε σίγουροι πως θα σας πείσουν.

Σε κάθετε περίπτωση αν έχετε μια γάτα μέσα στο σπίτι σας είμαι σίγουρος ότι θα έχετε πάρει μια γεύση του πόσο ευεργετική είναι η παρουσία της. Ε, πολλαπλασιάστε αυτή την αίσθηση επί 100 και θα έχετε μια καλή εικόνα για το ποσο όμορφο είναι να έχετε.. δύο γάτες!

1. Οι δύο γάτες διασκεδάζουν η μια την άλλη παίζοντας μεταξύ τους

Έλα παραδεχτείτε το.. πόσες φορές δεν ήσαστε για ποτό έξω και δεν κοιτάξατε ενοχικά το ρολόι σας επειδή νιώθετε τύψεις που έχετε αφήσει τη γάτα σας μόνη της για ώρες και είστε βέβαιοι ότι θα βαριέται!

Με 2 γάτες το πρόβλημα έχει λυθεί μια για πάντα. Η μια γάτα διεγείρει διανοητικά την άλλη, και συνέχεια σκαρώνουν διάφορα παιχνίδια από το τίποτα, κάτι που κάνει αδύνατο να βαρεθούν όσο και αν λείπετε εσείς.

Και όπως καταλαβαίνετε το ατελείωτο παιχνίδι ειναι ο καλύτερος τρόπος για την ψυχολογική αρμονία στην προσωπικότητά τους. Ξεχάστε το στρες, τις φοβικές συμπεριφορές και όλα τα υπόλοιπα που συχνά εμφανίζει μια γάτα που ζει μόνη της μέσα στο σπίτι!

2. Κάνει την εκπαίδευσή τους πολύ πιο εύκολη

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του να έχετε δύο γάτες είναι ότι ξεπερνάτε τους μεγαλύτερους σκοπέλους στη σχέση σας, εμπόδια που θα ξεπερνούσατε μόνο με επίπονη και αυστηρή εκπαίδευση αν είχατε μόνο μια. Για παράδειγμα δύο γάτες (ειδικά δύο γατάκια) μαζί μπορούν να μάθουν τα όρια του δαγκώματος και επίσης αν μια από τις δύο εκδηλώνει κάποιες σωστές συμπεριφορές – όπως όσον αφορά την χρήση της τουαλέτας, το που κάνει τα νύχια της κλπ – η άλλη είναι πολύ πιθανό να την μιμηθεί και έτσι έχετε με ένα ζμπάρο δυο τριγώνια.

3. Κρατάει τις γάτες σε φόρμα

Σας λέω και σας ξαναλέω για το πόσο σημαντικό είναι η γάτα σας να είναι σε φόρμα & να μην γίνει παχύσαρκη! Ε λοιπόν μέσα από το ανελέητο παιχνίδι μεταξύ τους οι γάτες μοιραία γυμνάζονται όσο χρειάζονται, αποβάλλουν τα περιττά γραμμάρια και παραμένουν fit, σέξι, γεμάτες ζωντάνια και υγιείς.

Αυτό είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για μια όμορφη ζωή, γεμάτη υγεία μέχρι τα βαθιά γεράματα!

4. Βοηθάει ώστε οι γάτες να μην είναι υπερβολικά εκλεκτικές σε σχέση με το φαγητό

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι μια γάτα υπερβολικά επιλεκτική σε σχέση με το φαγητό της δεν είναι εύκολη υπόθεση και σε κάποιες περιπτώσεις αυτή της η συμπεριφορά μπορεί να έχει δυσάρεστες και ανησυχητικές συνέπειες (δεν θέλετε να δείτε τη γάτα σας αρνείται το φαγητό της επί σειρά ημερών)!

 

Ε λοιπόν τέτοια .. συμπτώματα καταπολεμούνται με την παρουσία μιας δεύτερης γάτας. Αν η μια γάτα σας παρουσιάζει τέτοια σημάδια υπερβολικής εκλεκτικότητας αυτά μπορεί να καμφθούν αν δει την άλλη σας γατούλα να δοκιμάζει και να απολαμβάνει τροφές που η ίδια σε άλλη περίπτωση δεν θα τολμούσε καν να βάλει στο στόμα της – θεωρώντας ότι πιθανώς πρόκειται για μια υποχθόνια κίνηση των γατογονέων της για να την βγάλουν από τη μέση, με ένα θανατηφόρο δηλητήριο!

5. Οι δύο γάτες καλλωπίζουν η μια την άλλη

Αφού όλοι ξέρουμε ότι σας αρέσει να είναι οι γάτες σας αστραφτερές, καθαρές, γυαλιστερές! Η γάτα ούτως ή άλλως έχει μια φυσική ροπή προς τον πολύωρο καθημερινό καλλωπισμό, αλλά όταν μιλάμε για δύο γάτες όλα γίνονται ακόμη πιο εύκολα, διότι είναι πολύ πιο εύκολο η μια γάτα να φροντίσει την άλλη, ειδικά σε μερικά δυσπρόσιτα σημεία! Η ισχύε εν τη ενώσει, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση!

6. Σώζετε μια ακόμη ζωή

Αν το δούμε και λίγο ιδεαλιστικά το θέμα – χωρίς όμως να απουσιάζει και το πρακτικό στοιχείο- παίρνοντας δύο γάτες στο σπίτι σας ουσιαστικά δίνετε μια καλή ευκαιρία και σε ένα ακόμη πλάσμα που πιθανώς (ειδικά αν πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο γατάκι) να δυσκολευόταν πολύ να καταφέρει να επιβιώσει στη φύση!

Πόσο μάλλον όταν αυτή η σωτήρια κίνηση σας εξασφαλίζει όλα τα προηγούμενα προνόμια που αναφέραμε!

7. Τα λειτουργικά έξοδα και ο ζωτικός χώρος που χρειάζονται δύο γάτες δεν διαφέρουν πολύ από ό,τι χρειάζεται μια

Πολλοί, ειδικά κάποιοι που δεν έχουν εμπειρία μεγάλη με τις γάτες θεωρούν ότι το οικονομικό κόστος για να φροντίσουν και ένα δεύτερο γατάκι θα είναι τεράστιο, ενώ ταυτόχρονα διστάζουν να βάλουν στο σπίτι τους ένα ακόμη γατάκι θεωρώντας ότι υπάρχει στενότητα χώρου.

Ε λοιπόν είναι πιθανό τελικά το κόστος για δύο γάτες να αποδειχθεί ακόμη και μικρότερο από ό,τι για μία για τον απλούστατο λόγο ότι η παρουσία μιας ακόμη γάτας είναι εισιτήριο ευεξίας και υγιούς ζωής για τη γάτα σας, κάτι που θα σας γλιτώσει από πάρα πολλά ιατρικά έξοδα! Επίσης αν υπολογίσετε τα μηνιαία επαναλαμβανόμενα έξοδα της γάτας σας και τα διπλασιάσετε μπορεί να βρείτε ότι το έξτρα κόστος δεν ξεπερνάει αυτό των… 6, 7 καφέδων! Για να δείτε πόσα περίπου είναι τα μηνιαία έξοδα για μια γάτα και πως να τα περικόψετε χωρίς να περιορίσετε την ποιότητα ζωής της διαβάστε το σύνδεσμο αμέσως παρακάτω:

Τέλος έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι σε ένα μικρό σπίτι 40 ή 50 τετραγωνικών μέτρων θα υπάρχει .. συμφόρηση με δύο γάτες αντί με μία. Αυτό είναι επίσης ένας ατυχής μύθος διότι η γάτα πρακτικά.. πιάνει μηδενικό χώρο, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό, αν οι δύο γάτες τα πηγαινουν καλά να αρκεστούν σε μια τουαλέτα και οι δύο!

8. Αν η γάτα σας δεν είναι δεκτική στην εισβολή μιας άλλης γάτας υπάρχει τρόπος

Κλείνοντας θέλω να πω ότι πολύ συχνά μια γάτα και ειδικά μια γάτα μετά την ηλικία των 7, 8 μηνών και αν προηγουμένως δεν είχε επαφές με άλλες γάτες, είναι εξαιρετικά απρόθυμη να δεχτεί μια άλλη γάτα στο χώρο της. Αυτό ισχύει εν γένει, γι’ αυτό καλό είναι να φέρετε πολύ έγκαιρα μια καινούρια γάτα στο σπίτι, ιδανικά στο διάστημα που συμβαίνει η κοινωνικοποίηση της γάτας, μέχρι την 8η εβδομάδα της ζωής της! Σε αυτή την περίοδο είναι πιθανό η γάτα να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με τον ερχομό μιας άλλης γάτας!

Ωστόσο ακόμη και μετά από αυτη την περίοδο υπάρχει τρόπος να δεχτεί η γάτα μια άλλη γάτα στο χώρο της και σας τον περιγράφει πολύ αναλυτικά η σεσημασμένη γατολάτρισσα Μαρία Σάββα στο άρθρο που θα βρείτε αμέσως παρακάτω:

Έχοντας πει όλα ετούτα θα ήθελα να σας προτρέψω να πάρετε και μια δεύτερη γάτα, παρέα στη γάτα σας, όσο το δυνατό συντομότερα γιατί όσο μεγαλώνουν οι γάτες δυσκολεύονται να δεχτούν καινούριες συνθήκες, όπως την παρουσία μιας ακόμη γάτας. Και αν κάποιος βρεί δύο γατάκια, ας μην τα χωρίσει, θα είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στον εαυτό του και στις μικρές γατούλες!

Όσο για μένα, έχω αποδεχτεί ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να έχω άλλη γάτα μέσα στα ανάκτορά μου (εξ ου και η ελαφρώς (ανεπαίσθητα) στριφνή έκφραση της παραπάνω φωτογραφίας).

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close