Μενού

50 γαλήνιες φωτογραφίες κατοικίδιων σε καταφύγιο για να σας κάνουν να χαμογελάσετε (σειρά Νοεμβρίου)

Shares 0

Έχουμε τόσα πολλές χαριτωμένες γάτες, αξιαγάπητους σκύλους και άλλα ζωάκια καταφυγίου να μοιραστούμε μαζί σας σήμερα που θα σας κάνουν να λιώσετε. Είναι η μαγική στιγμή που η ομάδα μας συγκεντρώνει τις πιο θαλπερές φωτογραφίες ζώων που μένουν σε καταφύγια και τις μοιράζετε μαζί σας. Είναι το πιο γαλήνιο άρθρο του μήνα –εγγύηση.

Σύρετε κάτω για να δείτε τις φωτογραφίες των κατοικίδιων που βρήκαν σπίτι. Το να παρέχετε στο κατοικίδιο ένα παντοτινό σπίτι σημαίνει κάτι παραπάνω από το να γεμίζετε με φαγητό ένα μπολ. Η φυσική, η πνευματική και η συναισθηματική υγεία τους είναι στα χέρια σας. Η υπευθυνότητα είναι τεράστια, αλλά η χαρά που ακτινοβολούν αυτά τα ζώα αξίζει κάθε θυσία.

Αν φέρνετε ένα μωρό γατάκι ή ένα κουτάβι σπίτι από καταφύγιο, πρέπει πρώτα να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιον κτηνίατρο.

Η κτηνίατρος του PDSA Anna Ewers Clark μας είπε αυτά: “Πρέπει να κάνετε έναν έλεγχο του κατοικίδιού σας αμέσως μόλις τον φέρνετε στο σπίτι σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε αν είναι υγιές, αν αναπτύσσονται στο σωστό βαθμό κι αν χρειάζονται θεραπείες για παράσιτα και εμβόλια”

Ο κτηνίατρος ακόμα εξήγησε ότι αυτό σας βοηθάει να μιλήσετε και στον κτηνίατρο για τυχόν άλλα θέματα. “Θα είστε ακόμα ικανοί να συζητήσετε πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να τα ευνουχίσετε.”

Σύμφωνα με την Άννα, υπάρχουν κάποια οικονομικά στοιχεία που πρέπει να σκεφτείτε σαν ιδιοκτήτες. Μερικοί ιδιοκτήτες μπορεί ίσως να ξεχάσουν τη σημασία της ασφάλειας. “Σιγουρευτείτε ότι τα ασφαλίζετε από τη μέρα που τα φέρνετε σπίτι έτσι ώστε οι λογαριασμοί με τον κτηνίατρο να πληρώνονται αν είναι άσχημα ή τραυματιστούν,” τόνισε. Με άλλα λόγια, πρέπει να ελπίζετε για το καλύτερο ενώ σχεδιάζετε ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Η ηλικία του κατοικίδιού σας είναι πολύ πιο σημαντική απ’ ότι νομίζετε. “Το κουτάβι ή το γατάκι σας θα χρειαστεί μία διαφορετική ρουτίνα από μία ενήλικη γάτα ή σκύλο αντίστοιχα,” τονίζει η Άννα. Αυτό σημαίνει ότι προγραμματίζετε διαφορετικά τη μέρα σας σε σχέση με ένα ενήλικο ζώο. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να ετοιμαστεί να είναι πι πειθαρχικός και να δώσει παραπάνω περίσσεια προσπάθεια μέχρι να μεγαλώσει ο σκύλος.

“Είναι σημαντικό να έχουνε τακτικά γεύματα όταν είναι νέα. Συνήθως, περίπου 3 γεύματα κάθε μέρα. Χρειάζονται ακόμα πολλή ξεκούραση. Συχνά τα νέα σε ηλικία κατοικίδια είναι πολύ ενεργητικά σε κάποιες εξάρσεις και στη συνέχεια πέφτουν σε υπνηλία,” μας εξήγησε η ειδική στην υγεία των ζώων.

“Είναι σημαντικό να παίζετε με το κουτάβι ή το γατάκι σας, καθώς, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ανάπτυξής τους και τα ενθαρρύνει να είναι πια ενεργά, αλλά αν ξεκινήσουν να κουράζονται είναι καλύτερο να τα αφήσετε να κοιμηθούν λίγο,” συμβούλεψε η Άννα.

“Τα κουτάβια και τα γατάκια έχουν πια εποχή κοινωνικοποίησης όταν είναι νέα, που είναι μια εποχή που ο εγκέφαλός τους είναι προγραμματισμένος να μαθαίνει τον κόσμο τριγύρω τους,” εξηγεί η ειδικός. “Για τα κουτάβια αυτή η περίοδος είναι από 4 μέχρι 12 βδομάδες, και για τα γατάκια είναι από τρεις μέχρι 8 βδομάδες. Κατά την περίοδο αυτή είναι σημαντικό να επιτρέπετε στα ζωάκια να έχουν πολλές ευχάριστες εμπειρίες με ποικίλους ήχους, μυρωδιές και καταστάσεις και να τα βοηθάτε να συναντούν μία ποικιλία ανθρώπων.”

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close