Μενού

5 τέλειες βούρτσες για τα κουτάβια σας το 2022

Shares 0

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο εντυπωσιακά (και αξιαγάπητα) από ένα μικρό κουτάβι. Είναι χαριτωμένα, περίεργα και πάντα μαθαίνουν –γι’ αυτό λοιπόν είναι η καλύτερη στιγμή να μυήσετε το κουτάβι σας στις ρουτίνες που θα γίνουν μέρος της καθημερινής φροντίδας. Μία από τις πιο κύριες είναι το καθημερινό βούρτσισμα. Όχι μόνο κάνει το κουτάβι σας να συνηθίσει στη μεταχείριση, είναι ακόμη μια καλή ευκαιρία για να διαμορφώσετε το δεσμό μαζί του. Οι καλύτερες βούρτσες για κουτάβια είναι εκείνες που βοηθούν με μία ευγενική μύηση.

Ακόμη κι αν ο κουτάβι σας θα γίνει μεγάλο σκυλί, είναι καλό να ξεκινήσετε με “εργαλεία για αρχάριους”. Μία συλλογή από μικρότερου μεγέθους βούρτσες θα είναι πιο εύκολο για εσάς στο χειρισμό με ένα κουτάβι που τρέμει και θα σας δώσει μια ιδέα για το τι θα δουλέψει καλύτερα στο τρίχωμα του σκύλου σας όσο μεγαλώνει.

Επιπλέον, μία ποικιλία μπορεί να δώσει στο κουτάβι σας την ευκαιρία να δείξει αν δεν του αρέσουν ορισμένες βούρτσες. Μόλις βρείτε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα, μπορείτε να πάρετε μεγαλύτερου μεγέθους –ή αν το κουτάβι σας είναι μικρή ράτσα, είστε ήδη έτοιμος!

BioSik for Dogs Eco-Friendly Grooming and Detangling Brush

Αυτή είναι μια μικρή εισαγωγή στις βούρτσες για κουτάβια –μαλακή, όχι απειλητική και φιλική στο περιβάλλον επιπλέον! Οι μαλακές τρίχες της βούρτσας μπορεί να μη φαίνονται να κάνουν πολλά ειδικά αν το κουτάβι σας είναι μακρύτριχο ή έχει διπλό τρίχωμα, αλλά στην ουσία εξυπηρετούν κάποιους σημαντικούς σκοπούς.

Πρώτα, μπορούν να μεταφέρουν έλαια γύρω από το τρίχωμα, σιγουρεύοντας ότι δεν έχει συγκεντρωθεί πουθενά. Αυτός ο αναμοιρασμός των ελαίων βοηθάει στο να κρατηθεί λαμπερό στο τρίχωμα, έτσι μία μαλακή βούρτσα είναι σαν “γυαλιστήρι.” Επιπλέον είναι ωραίες στην αίσθηση.

Επειδή οι τρίχες της δεν είναι πολύ κοφτερές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απαλή βούρτσα σε πιο λεπτά μέρη, όπως γύρω από το πρόσωπο και στην κοιλιά. Αυτό βοηθάει το κουτάβι σας να συνηθίζει στην αφή και να γίνεται αντικείμενο χειρισμού με διάφορους τρόπους. Και, όπως όλοι ξέρουμε, τα δόντια του κουταβιού είναι ένα πράγμα –όταν μαθαίνει να του τα βουρτσίζουν, που μπορεί να δαγκώνουν αρκετά Ο πιο παχύς σχεδιασμός αυτής της βούρτσας βοηθάει στο να διασφαλίσει ότι υπάρχει κάτι μεταξύ των μικροσκοπικών αυτών αιχμών και του χεριού σας.

Hertzko Self-Cleaning Slicker Dematting Brush

Εάν το κουτάβι σας είναι πολύ χνουδωτό ή με παχύ τρίχωμα, μία πιο ολισθηρή βούρτσα θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα. Οι ολισθηρές βούρτσες εμβαθύνουν στο παχύ τρίχωμα ή το κατώτερο, όπου αφαιρούν τις χύμα τρίχες μαζί με άλλα αντικείμενα (που κολλάνε στο τρίχωμα) πριν να μπλεχθούν ή να γίνουν οδυνηροί κόμποι. Οι βούρτσες αυτές βοηθάνε να ξεφορτωθείτε ευκολότερα τις τρίχες –μόνο ένα πάτημα του κουμπιού και το τρίχωμα αφαιρείται σε ένα μικρό σβόλο. Οι βούρτσες αυτές κάνουν πολύ καλή δουλειά, έτσι μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικές κατά την πρώτη φάση που θα τρέμει το κουτάβι σας.

Shiny Pet Dog Comb Grooming Tool with Stainless Steel Teeth

Μία χτένα είναι ιδανική για να αφαιρέσετε ό,τι πιάνεται στο τρίχωμα του σκύλου, είτε είναι κάτι προσκολλάται, φαγητό ή ξερή λάσπη. Επειδή τα κουτάβια εισέρχονται σε πολλά πράγματα, μπορεί να το βρείτε απαραίτητο να χτενίσετε περισσότερο από μία μέρα. Αυτές οι ακηλίδωτες ατσαλένιες χτένες είναι τέλειες επειδή μπορούν να πλυθούν στο νεροχύτη ή σε ένα πλυντήριο πιάτων και η σταθερή λαβή τους σας δίνει αυτοπεποίθηση αν θέλετε να φτάσετε σε πιο λεπτές περιοχές, όπως η μουσούδα, το πηγούνι ή οι τρίχες των ποδιών.

Bodhi Dog Grooming Pet Shampoo Brush with Soothing Massage Rubber Bristles

Απαλές ξύστρες αλόγου είναι εξαιρετικές επιλογές επειδή βγαίνουν σε πολλά μεγέθη και επίπεδα ευλυγισίας. Εάν το κουτάβι σας είναι και θα επιμείνει μικρού μεγέθους, μπορείτε να πάρετε μία μικρότερη που θα είναι πιο ευέλικτη για μικρές καμπύλες και γραμμές. Εάν το κουτάβι σας είναι ή θα γίνει μεγάλο, μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερο μέγεθος και να αποφασίσετε εάν θέλετε μία πιο ευέλικτη και ανθεκτική κατασκευή.

Αυτές είναι τέλειες για ένα ολόσωμο μασάζ και αφαιρούν νεκρές και αδέσποτες τρίχες όσο είστε σε αυτό!

Vet’s Best Dog Toothbrush and Enzymatic Toothpaste Set (Vet Formulated)

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική από όλες τις βούρτσες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο κουτάβι σας. Καλή υγιεινή δοντιών, όπως και με τους ανθρώπους είναι ένα πρέπει για τους σκύλους. Όχι μόνο σας βοηθάει να αποφύγετε ακριβές επισκέψεις στον κτηνίατρο μετά από χρόνια, αλλά διασφαλίζει ότι το κουτάβι σας θα έχει γερά, υγιή δόντια και έχει τέλεια αναπνοή για φιλιά. Το κουτάβι σας μπορεί να παλέψει μαζί σας στην αρχή, αλλά μετά από μερικές δοκιμές, θα χαλαρώσει. (Εάν το κουτάβι σας είναι πολύ μικρό μπορείτε να επιλέξετε ακόμα πιο μικρή βούρτσα.)

Ένα μπόνους είναι ότι η οδοντόπαστα είναι γευστική (για τους σκύλους). Όταν το κουτάβι σας συνειδητοποιήσει ότι το βούρτσισμα είναι ωραία, το καθάρισμα θα γίνει συναρπαστικό και για τους δυο σας.

Για πρόσβαση στα προϊόντα δείτε εδώ.

Shares 0

Σχόλια


Read more:
Close