Μενού

Αν δείτε ποτέ αυτό το μικρό πλάσμα, μην το ακουμπήσετε – Ο λόγος; Δεν πάει το μυαλό σας [video]

Shares 66

πλάσμα Αυτή η μαλλιαρή κάμπια που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο μοιάζει με…
περουκίνι με πόδια και είναι πολύ τοξική. Η εμφάνιση της ξεγελά και πολλοί το έμαθαν αυτό με τον άσχημο τρόπο.

Φαίνεται να είναι ακίνδυνη και το μαλλιαρό της τρίχωμα μοιάζει πολύ μαλακό στο άγγιγμα. Κάθε παιδί αλλά και ενήλικας που δεν ξέρει τι είναι, δεν θα δίσταζε να την ακουμπήσει.

Αν δείτε ποτέ μια τέτοια κάμπια, πρέπει να την αποφύγετε πάση θυσία. Με τον καιρό αλλάζουν πολύ και μετατρέπονται σε ενήλικες. Όταν τελειώσει η ανάπτυξη τους μετατρέπονται σε μαλλιαρά έντομα με φτερά. Είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο μόνο όταν είναι στο στάδιο της κάμπιας και δεν πρέπει με τίποτα να τις ακουμπήσετε. Ωστόσο, το μαλλιαρό παρουσιαστικό τους σίγουρα ξεγελά και ενθαρρύνει τα παιδιά να τις πιάσουν.

Η Leslie Howe, μητέρα 3 παιδιών από τη Georgia, τράβηξε ένα βίντεο με μια τέτοια μαλλιαρή κάμπια η οποία βρισκόταν σε ένα παρκο όπου είχε πάει τα παιδιά της για να παίξουν. Οι δύο μεγαλύτεροι έπαιζαν κι εκείνη καθόταν με τον πιο μικρό της γιο, όταν ξαφνικά είδε μια κάμπια να σέρνεται δίπλα τους. Το θέμα τράβηξε την περιέργεια της κι έτσι έβγαλε το κινητό της και τράβηξε ένα βίντεο για να το δει καλύτερα μετά. Όταν ανακάλυψε ότι το έντομο αυτό είναι δηλητηριώδες σοκαρίστηκε και ήταν χαρούμενη που τα παιδιά της δεν είχαν πάθει τίποτα.

Οι κάμπιες αυτές μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δέρμα ακόμα και πέφτοντας από κάποιο δέντρο πάνω σε έναν άνθρωπο. Τους αρέσει το κίτρο, ο πλάτανος, η βελανιδιά και η φτελιά, καθώς και τα τριαντάφυλλα και ο κισσός. Οι κάμπιες αυτές συναντώνται σε όλη την Αμερική, το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. Μέχρι τώρα δεν τους δίνονταν και τόση σημασία, αλλά πλέον βρίσκονται στην επικαιρότητα λόγω αυξανόμενων αναφορών για ατυχήματα παιδιών που προκαλούν πολύ πόνο. Αυτό που τις κάνει τόσο τρομακτικές και κακές είναι το ότι είναι τόσο γλυκές χάρη στο μαλλιαρό τους εξωτερικό.

Το τρίχωμα τους έχει δηλητηριώδη αγκάθια τα οποία προκαλούν δριμύ πόνο όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα του ανθρώπου. Οι αντιδράσεις σε αυτό το τσίμπημα είναι άσχημες, με πολύ πόνο, κάψιμο, ναυτία, εμετό, πρήξιμο, εξανθήματα, φουσκάλες και μούδιασμα στην περιοχή του τσιμπήματος. Μερικές φορές οι άνθρωποι νιώθουν πόνο στο στήθος ή έχουν δυσκολία στην αναπνοή ενώ μπορεί να εμφανιστούν και κοκκινίλες στο σημείο του τσιμπήματος. Το τσίμπημα είναι χειρότερο από οποιοδήποτε άλλο τέτοιου τύπου. Κάποιοι παθαίνουν συσπάσεις και αναφέρουν πόνο τόσο βαθύ που φτάνει στα κόκαλα τους.

Για να μειώσετε τις πιθανότητες να συναντήσετε ένα τέτοιο έντομο και για να αποφύγετε τον πόνο που προκαλούν, έχετε το νου σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μικρά παιδιά γνωρίζουν τον κίνδυνο και αν εσείς ή κάποιος άλλος τσιμπηθεί, αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Μπορείτε να μειώσετε τον πόνο καλύπτοντας την περιοχή με ταινία και βγάζοντας την αμέσως. Αυτό βοηθά να αφαιρεθούν τα αγκάθια και μειώνει τον πόνο.

pronews.gr

Shares 66

Σχόλια


Read more:
Close