Μενού

Ελεύθερος στη φύση επέστρεψε ο Πάτρικ

Shares 123

φύση Είχε βρεθεί μόλις μερικών εβδομάδων, χωρίς τη μητέρα του, στο Βροντερό Φλώρινας

Ελεύθερος στη φύση επέστρεψε ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι που φρόντιζε επί έναν χρόνο ο «Αρκτούρος», καθώς είχε βρεθεί μόλις μερικών εβδομάδων, χωρίς τη μητέρα του, στο Βροντερό Φλώρινας.

Το αρκουδάκι παρέμεινε υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της οργάνωσης, με τους φροντιστές να του μαθαίνουν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση, όπως θα του μάθαινε η μητέρα του.

Αυτήν τη φορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα περίθαλψης του Πάτρικ παρατάθηκε κατά έναν έως δύο μήνες, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, οι οποίες δεν του επέτρεψαν να πέσει σε χειμερία νάρκη. Έτσι, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις η επανένταξη γινόταν μέσα στον χειμώνα και το αρκουδάκι τοποθετείτο σε φωλιά διαχείμασης, αυτήν τη φορά η επανένταξη έγινε απευθείας στο δάσος.

Η μικρή αρκούδα ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε σε δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές, ενώ του άφησαν τροφή, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πρώτες ημέρες που θα ζει ελεύθερη.

Ο «Αρκτούρος» θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Πάτρικ μέσω ενός κολάρου-πομπού που του έχουν τοποθετήσει, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκεται και εάν τα έχει καταφέρει.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση επανένταξης ορφανής αρκούδας, η οποία μάλιστα ήταν και η πιο δύσκολη, δεδομένου ότι ο Πάτρικ βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Πριν από έναν χρόνο ζύγιζε περίπου τρία κιλά και ήταν αδύναμος, ενώ σήμερα είναι μία νεαρή αρκούδα, βάρους 45 κιλών, που έχει μάθει να επιβιώνει μόνη της στη φύση.

newsbeast.gr

Shares 123

Σχόλια


Read more:
Close