Μενού

Γιατί οι γάτες καταφέρνουν και προσγειώνονται πάντα με τα πόδια; (Βίντεο)

Shares 21

γάτες Μπορεί το 90% των βίντεο στον κόσμο του Ίντερνετ να είναι με γάτες, όμως αυτό το βίντεο που ανέβασε το BBC είναι πραγματικά μοναδικό.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα επιτυχημένη απόπειρα των παραγωγών μιας νεάς σειράς ντοκιμαντέρ με την ονομασία «Life in The Air» να καταγράψουν σε πάρα πολύ αργή κίνηση το πώς μπορούν οι γάτες να προσγειώνονται πάντα με τα πόδια.

Όπως βλέπουμε στο αποκαλυπτικό βίντεο, η γάτα (και τα αιλουροειδή γενικά) έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην σπονδυλική τους στήλη, που τους επιτρέπει να στρέφουν την σπονδυλική τους στήλη προς δύο διαφορετικές διευθύνσεις την ίδια στιγμή ταυτόχρονα!

Αυτό της επιτρέπει να περιστρέφεται προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και στο μέσον μιας πτήσης (ή πτώσης…) έτσι ώστε να έχει στραμμένα τα πόδια της πάντα προς το έδαφος.

Την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν μία ακόμα τεχνική (που την γνωρίζουν όσοι κάνουν skateboard), τραβώντας τα πόδια τους προς τα μέσα καθώς περιστρέφονται.

Έτσι έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνουν την ταχύτητα της περιστροφής και έτσι να μπορούν να ισιώσουν την σπονδυλική τους στήλη και να την ευθυγραμμίσουν πολύ πριν τα πόδια τους ακουμπήσουν στο έδαφος.

Όπως και να έχει πρόκειται για ένα μοναδικό βίντεο, που συνδυάζει ιδανικά τα θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας με το θαύμα της φύσης όπως αυτό εκφράζεται από αυτή την μοναδική ιδιότητα των αιλουροειδών.

Δείτε το βίντεο

tilestwra.com

Shares 21

Σχόλια


Read more:
Close