Μενού

Στις 11/4 η δίκη της γυναίκας που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να βάζει φόλες στο Ελληνικό Αττικής

Shares 1K

φόλες Στις 11 Απριλίου του 2016 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας (κτίριο 7 και ώρα 9:00) η γυναίκα που συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ελληνικού στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας τη στιγμή που έριχνε δηλητηριασμένα κεφτεδάκια στην οδό Πλαπούτα 10Α στο Ελληνικό Αττικής. Η προγραμματισμένη  δίκη που είχε οριστεί στις 22 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων.

Θυμίζουμε ότι ο αυτόπτης μάρτυρας γύριζε από την εργασία του στις 5 το πρωί όταν είδε τη γειτόνισσα του να βάζει τα δηλητηριασμένα δολώματα που ήταν κεφτεδάκια  εμποτισμένα με διάφανο υγρό για να εξολοθρεύσει τ’ αδέσποτα γατιά που φροντίζουν οι φιλόζωοι της γειτονιάς. Η δράστης αιφνιδιάστηκε που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ζήτησε από τον άνδρα να μην καλέσει την αστυνομία λέγοντας του ότι «δεν θα το ξανακάνει».

Οι βάσιμες υποψίες ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, που έδειχνε συνεχώς την απέχθεια της στις αδέσποτες γάτες, βάζει συστηματικά φόλες και εξοντώνει τα ζώα της γειτονιάς, επιβεβαιώθηκαν με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Άμεση Δράση και αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου καταγράφοντας το συμβάν και συλλέγοντας τη δηλητηριασμένη τροφή, την οποία έστειλαν για τοξικολογική εξέταση.  Στη συνέχεια συνέλαβαν τη γυναίκα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού, το οποίο ήταν ήδη ενημερωμένο για τα κρούσματα δηλητηριάσεων στην περιοχή.

Ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε καταγγελία και εις βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία. Η κατηγορούμενη ζήτησε και πήρε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα 48ωρη αναβολή όπως δικαιούται από το νόμο και αφέθηκε ελεύθερη. Η υπόθεση θα εκδικαζόταν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων η δίκη αναβλήθηκε και η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στις 11 Απριλίου του 2016 αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναβληθεί και πάλι εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων.

Να σημειωθεί ότι μια εβδομάδα πριν από το περιστατικό ο σκύλος του αδελφού του αυτόπτη μάρτυρα κατά τη διάρκεια της βόλτας του στη γειτονιά άρχισε να τρέμει και να βγάζει αφρούς από το στόμα. Μεταφέρθηκε επειγόντως στον κτηνίατρο, ο οποίος διέγνωσε ότι το ζώο έφαγε φόλα. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν ο σκύλος συνήλθε και κατάφερε να επιζήσει. Ο κηδεμόνας του σκύλου θα είναι ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη.

Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ) ενημερώθηκε για τη δράση της συγκεκριμένης γυναίκας στις 12 Φεβρουαρίου από φιλόζωο που φροντίζει τις αδέσποτες γάτες της περιοχής. Εκπρόσωπος του ΣΠΑΖ ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι ο φιλόζωος κατήγγειλε στο σύλλογο ότι είδε στις 11 Φεβρουαρίου τη συγκεκριμένη γυναίκα να πετάει φαγητό στις 6 το πρωί σε οικόπεδο στην οδό Πλαπούτα κι από εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκαν περίπου δέκα αδέσποτες γάτες. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαν τη δηλητηριασμένη τροφή ούτε τα πτώματα των νεκρών ζώων ώστε να αποτελέσουν στοιχεία ότι πρόκειται για μαζική δηλητηρίαση.

Για το περιστατικό και τη σύλληψη της γυναίκας που πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω να βάζει φόλες ενημερώθηκε και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

istoriesadespoton.gr

Shares 1K

Σχόλια


Read more:
Close