Μενού

Πέντε συμβουλές υγείας για την επιμήκυνση της ζωής του κατοικιδίου σου

Shares 622

κατοικίδιο Πώς να προσθέσεις χρόνια στην ζωή του κατοικιδίου σου.

Από την Lorie Huston, DVM

Όποιος είχε ποτέ σκύλο ή γάτα ήθελε μόνο ένα πράγμα .Να έχει μια υγιή και μακράς διάρκειας ζωή. Εδώ είναι πέντε συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν το κατοικίδιο ζώο σας να κάνει αυτό ακριβώς.

1.Φροντίστε τα με μία υψηλής ποιότητας διατροφή.

Τα κατοικίδια τα οποία τρέφονται με μία υψηλής ποιότητας διατροφή, έχουν ένα λαμπερό τρίχωμα, υγιές δέρμα, και λαμπερά μάτια. Μια καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του κατοικίδιου ζώου σας, στη διατήρηση της υγείας του εντέρου του ,να βοηθήσει στην αύξηση της ψυχικής του οξύτητας, να κρατήσει τις αρθρώσεις και τους μυς υγιείς, και πολλά άλλα.

2.Κρατήστε το κατοικίδιο ζώο σας στο σωστό βάρος

Κατοικίδια ζώα που είναι υπέρβαρα, μπαίνουν σε κίνδυνο για μια μυριάδα θεμάτων υγείας. Η παχυσαρκία είναι η υπ “αριθμόν ένα διατροφική νόσος, η οποία παρατηρείται σε κατοικίδια ζώα στην σημερινή εποχή ,και οι μελέτες έχουν δείξει ότι το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος μπορεί να περιορίσει την διάρκεια ζωής ενός σκύλου ή γάτας μέχρι και δύο χρόνια. Γιατί; Όντας υπέρβαρο ή παχύσαρκο, βάζει το κατοικίδιο ζώο σας σε κίνδυνο για κοινή νόσο, καρδιακή νόσο και διαβήτη, μεταξύ άλλων.

3 .Πηγαίνετε το κατοικίδιό σας τακτικά στον κτηνίατρο .

Όλα τα κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανόμενων των σκύλων και γατών, απαιτούν τακτική κτηνιατρική φροντίδα. Ωστόσο ,η κτηνιατρική φροντίδα προχωρά πολύ πέρα από τους εμβολιασμούς ρουτίνας ,παρ’ όλο που και αυτοί είναι πολύ σημαντικοί. Μια εξέταση ρουτίνας από τον κτηνίατρό σας μπορεί να αποκαλύψει θέματα υγείας τα οποία δεν γνωρίζετε. Σε πολλές περιπτώσεις, μια έγκαιρη διάγνωση βελτιώνει τις πιθανότητες ανεπιτυχούς θεραπείας. Η έγκαιρη διάγνωση είναι επίσης πιθανό να είναι λιγότερο δαπανηρή για εσάς από ότι αν αφήσετε την ασθένεια του κατοικιδίου σας , να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο πριν επιχειρήσετε τη θεραπεία.

4. Κρατήστε το στόμα του κατοικίδιου σας καθαρό.

Ένα κοινό πρόβλημα στους σκύλους και τις γάτες, οι οδοντικές νόσοι και τα θέματα υγείας του στόματός τους, μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο κατοικίδιό σας, και κατά συνέπεια να καθιστά δύσκολη την διατροφή τους. Εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία, τα προβλήματα υγείας του στόματός τους, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε καρδιακή και νεφρική νόσο. Εκτός από τις τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις, τα πιο αποτελεσματικά μέσα για τη φροντίδα του στόματός του στο σπίτι ,είναι να βουρτσίζετε τα δόντια τους. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας δεν είναι οπαδός της οδοντόβουρτσας, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της οδοντιατρικής δίαιτας, κερασμάτων, και παιχνιδιών. Ρωτήστε τον κτηνίατρο να σας συστήσει ορισμένες..

5. Μην αφήνετε τα κατοικίδια ζώα σας να περιφέρονται χωρίς επίβλεψη.

Επιτρέποντας στο σκύλο ή τη γάτα σας να περιφέρονται ελεύθερα, μπορεί να φαίνεται σαν να κάνετε στο κατοικίδιό σας χάρη. Ωστόσο, τα κατοικίδια ζώα που περιφέρονται ,είναι επιρρεπή σε μια σειρά από κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ατυχημάτων με αυτοκίνητα , τη έκθεση σε μεταδοτικές ασθένειες, την έκθεση σε δηλητήρια, και άλλα. Επιπλέον, επιτρέποντας στο κατοικίδιο ζώο σας να περιφέρεται χωρίς επίβλεψη μπορεί να σας αποξενώσει από τους γείτονές σας , εάν το κατοικίδιο ζώο σας «ανακουφίζεται” στο γκαζόν τους ή σκάβει τον κήπο τους.

www.i-pet.gr

Shares 622

Σχόλια


Read more:
Close