Μενού

Πως άλλαξαν 12 ράτσες σκύλων μέσα στα τελευταία 100 χρόνια εκτροφής τους.

Shares 262

σκύλοι Τα σκυλιά ζουν με τους ανθρώπους για τα τελευταία 10.000 χρόνια. Είναι αρκετά δύσκολο να φανταστούμε πως ήταν τα πρώτα κατοικίδια των ανθρώπων, όμως μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά πως ήταν 12 δημοφιλείς ράτσες σκύλων ένα αιώνα πριν και πως είναι σήμερα. Μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μερικές ράτσες σκύλων υπό την επίδραση των ανθρώπων άλλαξαν τόσο πολύ που έγιναν απλά αγνώριστες.

Μερικές ράτσες έγιναν καλύτερες και μερικές χειροτέρεψαν. Όπως και να έχει τα σκυλιά παραμένουν να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Αγγλικό Μπουλντόγκ

σκύλοι

Τα μπουλντόγκ έγιναν πιο μεγάλα και γεροδεμένα: το στήθος και τα πόδια έγιναν μεγαλύτερα, τα πόδια τους έγιναν πιο κοντά και πιο χοντρά, ενώ το ρύγχος τους έγινε πιο επίπεδο. Στο δέρμα τους εμφανίστηκαν περισσότερες πτυχώσεις. Δυστυχώς, τα περισσότερα σύγχρονα μπουλντόγκ αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ζουν κατά μέσο όρο έξι χρόνια και τρεις μήνες.

Μπασέ Χάουντ

σκύλοι

Τα Μπασέ Χάουντ έγιναν αρκετά πιο κοντά: τα πίσω πόδια τους είναι πιο μικρά, ενώ τα αυτιά του έγιναν αρκετά πιο μακριά. Το ρύγχος τους, όπως και τα πόδια έγινε μικρότερο και εμφανίστηκαν περισσότερες και μεγαλύτερες πτυχώσεις στο δέρμα τους.

Μπόξερ

σκύλοι

Το ρύγχος των μπόξερ έγινε πιο μικρό και παράλληλα είναι πιο ανεβασμένο από ότι στο παρελθόν. Επίσης έχουν αλλάξει αρκετά οι αναλογίες του σώματός τους.

Μπουλ Τεριέ

σκύλοι

Στα Μπουλ Τεριέ άλλαξε εντελώς το σχήμα του κρανίου τους, το ρύγχος έγινε αρκετά πιο μικρό, ενώ το σαγόνι τους έγινε πολύ μεγαλύτερο. Σε γενικές γραμμές έχουν γίνει πιο κοντά και πιο γεροδεμένα.

Λευκό Τεριέ των Δυτικών Χάιλαντς

σκύλοι

Αυτά τα σκυλιά έχουν αλλάξει ελάχιστα μέσα στον τελευταίο αιώνα. Ίσως το τρίχωμά τους έγινε μακρύτερο και πυκνότερο.

Ντόμπερμαν

σκύλοι

Τα ντόμπερμαν έγιναν ελαφρώς μικρότερα και το κεφάλι τους είναι πιο ίσιο από παλιά. Επίσης τα σκυλιά έχουν γίνει λιγότερο επιθετικά σε σχέση με το παρελθόν.

Ιρλανδικό Σέτερ

σκύλοι

Αυτή η ράτσα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου μέσα στα τελευταία 150 χρόνια. Τα σέτερ έχουν γίνει ελαφρώς λεπτότερα και έχουν πιο μακρύ και πυκνό τρίχωμα.

Γερμανικός Ποιμενικός

σκύλοι

Οι Γερμανικοί ποιμένες έχουν γίνει βαρύτεροι και έχουν πιο μακρύ τρίχωμα και παχύτερο υπόστρωμα. Εκτός από το τρίχωμά τους, ο σκελετός τους έχει αλλάξει πάρα πολύ: τα καπούλια τους είναι πιο χαμηλά και το στήθος τους έγινε πιο πλατύ.

Ροτβάιλερ

σκύλοι

Τα σύγχρονα ροτβάιλερ έχουν κυρίως μαύρο χρώμα. Σε μερικές περιοχές όπως το πρόσωπο, τα μάγουλα, κάτω από τα μάτια, στο κάτω μέρος του θώρακα και τα πόδια όμως μπορεί να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Το τρίχωμά τους έγινε πολύ πιο σκληρό και πλέον δεν τους κόβουν τις ουρές.

Σαλούκι

σκύλοι

Τα σαλούκι έγιναν πολύ πιο ψηλά και λεπτά. Τώρα έχουν μακριά, πολύ λεπτά πόδια και πολύ πιο μακριά αυτιά.

Ντάτσχουντ

σκύλοι

Το σώμα και το πρόσωπο των Ντάσχουντ έχουν γίνει πιο μακριά, το στήθος τους έγιναν λίγο πιο πλατύ και τα πίσω πόδια τους έγιναν πολύ πιο μικρά.

Έρντεϊλ Τεριέ

σκύλοι

Αυτή η ράτσα έχει αλλάξει ελάχιστα, εκτός από το γεγονός πως έγιναν πιο «φουντωτά» και ότι το ρύγχος τους επιμηκύνθηκε λίγο.

tilestwra.com

Shares 262

Σχόλια


Read more:
Close