Μενού

Κολυμπώντας με μια γαλάζια φάλαινα (Εικόνες)

Shares 35

φάλαινα Εκπληκτικές εικόνες, μοναδική εμπειρία – Δείτε φωτογραφίες

Η καταδύτρια Marianne Aventurier βούτηξε στα νερά της Σρι Λάνκα και κολύμπησε με γαλάζιες φάλαινες και φάλαινες φυσητήρες, περνώντας περισσότερες από 40 ώρες μέσα στη θάλασσα.

Τις εκπληκτικές φωτογραφίες έβγαλαν οι φίλοι της Alex Voyer και Alex Roubaud από το Παρίσι που εξειδικεύονται στην υποβρύχια  φωτογράφιση με το ψευδώνυμο Fisheye και κατέγραψαν την 38χρονη να κολυμπά δίπλα στα γιγάντια πλάσματα του βυθού.

«Ένα από τα πιο τρελά μας όνειρα ήταν να κολυμπήσουμε δίπλα σε γαλάζιες φάλαινες», δηλώνει η Aventurier. Σε συνεργασία με τον οργανισμού τουρισμού της Σρι Λάνκα, που είχε στο παρελθόν χρησιμοποιήσει φωτογραφίες τους από φάλαινες φυσητήρες, ταξίδεψαν εκεί, νοίκιασαν το σκάφος τους, πήραν την απαραίτητη άδεια και απέπλευσαν.

«Ήμαστε τυχεροί γιατί βρήκαμε ένα μεγάλο κοπάδι φάλαινες φυσητήρες», περιγράφει η γυναίκα, που ασχολείται με την ελεύθερη κατάδυση. «Κάποιες κοιμούνταν, οι περισσότερες έφυγαν για τα βαθιά και μία σταμάτησε και μας κοιτούσε για λίγα λεπτά. Κατέβασε την ουρά της και δεν έκανε καμία κίνηση. Η στιγμή που ένιωσα το ενδιαφέρον της για μας μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον ‘εθισμό’ μου στα πλάσματα αυτά. Έμεινα ακίνητη και μετά επιχείρησα να κολυμπήσω αλλά αυτό τον έκανε να φύγει. Στο τέλος ήταν το καλύτερο, η γαλάζια φάλαινα. Ύστερα από 40 ώρες στο νερό, διασταυρώθηκαν δύο φορές τα βλέμματά μας. Ήταν 40 ώρες μόνο για μερικές στιγμές, αλλά άξιζε. Την πρώτη φορά η φάλαινα πλησίασε, επιβράδυνε, μας κοίταξε κι έφυγε στα βάθη. Η δεύτερη φορά ήταν ύστερα από δέκα αποτυχημένες ‘βουτιές’. Ξέραμε πως η φάλαινα ερχόταν προς τα εμάς και κολυμπούσαμε περιμένοντας. Τίποτα. Νόμισα πως δεν θα γινόταν τίποτα κι ετοιμαζόμουν να επιστρέψω στο σκάφος. Και ξαφνικά, βρεθήκαμε τετ-α-τετ. Με πλησίασε κι εγώ προσπάθησα να βρω το μάτι της- δεν είναι και τόσο εύκολο σε τόσο μεγάλο κήτος….»

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

φάλαινα

newsbeast.gr

Shares 35

Σχόλια


Read more:
Close