Μενού

Οι απίθανες γκριμάτσες του μικρού γορίλα (Εικόνες)

Shares 57

γορίλας Δεν σταματά να… ποζάρει στο φακό – Δείτε φωτογραφίες

Το εικονιζόμενο γοριλάκι είναι το πρώτο στη Βρετανία και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που γεννήθηκαν με καισαρική τομή. Το ξεκίνημα της μικρής στη ζωή δεν ήταν εύκολο και χρειάστηκε να δοθεί μάχη για να πάρει την πρώτη της ανάσα μόλις γεννήθηκε ενώ χρειαζόταν εντατική φροντίδα τις πρώτες μέρες της στον κόσμο. Τα καταφέρνει ωστόσο πολύ καλά και προσφέρει μεγάλη χαρά και πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους που την έχουν αναλάβει.

Έχει σήμερα ηλικία έξι εβδομάδων, έχει διπλασιάσει το βάρος της και παραμένει υπό 24ωρη παρακολούθηση, σύμφωνα με τον Ζωολογικό Κήπο του Μπρίστολ. «Μπορεί να είναι μικρή αλλά ήδη δείχνει την προσωπικότητά της, διεκδικεί το γάλα της, γίνεται ολοένα πιο παρατηρητική», περιγράφει η υπεύθυνη θηλαστικών του κήπου Lynsey Bugg.

Η μικρή ανήκει σε απειλούμενο είδος κι έτσι οι προσδοκίες της επιβίωσής της είναι πολλές.

Η καισαρική κρίθηκε απαραίτητη επειδή η μητέρα της Kera εμφάνισε προεκλαμψία, που είναι για τους γορίλες εξίσου επικίνδυνη όσο για τους ανθρώπους.

Η μικρή πίνει γάλα από μπιμπερό καθώς η μητέρα της ακόμα δεν είναι καλά ώστε να τη φροντίσει. Εκτός από την προ-εκλαμψία, έχει πρόβλημα αναιμίας και λοίμωξη στους πνεύμονες. Χρειάστηκε μάλιστα μετάγγιση αίματος από άλλο γορίλα.

Προκειμένου να μην εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία, το μικρό περνά κάθε μέρα του στο χώρο που ζουν οι γορίλες.

«Οι άλλοι θηλυκοί γορίλες την προστατεύουν», περιέγραψε η Bugg.

γορίλας

γορίλας

γορίλας

γορίλας

γορίλας

γορίλας

γορίλας

γορίλας

newsbeast.gr

Shares 57

Σχόλια


Read more:
Close