Μενού

Το γηραιότερο πλάσμα στον κόσμο ζει στη νήσο της Αγίας Ελένης [φωτό]

Shares 78

πλάσμα Το νησί της Αγίας Ελένης, όπου ζει το γηραιότερο πλάσμα του κόσμου, βρίσκεται στον Νότιο Ατλαντικό και αποτελεί υπερπόντιο έδαφος της Βρετανίας. Η Αγία Ελένη έγινε ευρύτερα γνωστή ως ο τόπος εξορίας του Μέγα Ναπολέοντα από το 1815 μέχρι τον θάνατό του το 1821.

Η Αγία Ελένη έχει πληθυσμό περίπου 4.255 κατοίκους και επί χρόνια το νησί επικοινωνούσε με τον έξω κόσμο με το πλοίο Saint Helena, ένα από τα τελευταία και παλαιότερα πλοία στην υπηρεσία της βασιλικής βρετανικής ταχυδρομικής ναυσιπλοΐας, το οποίο μετέφερε επιβάτες και εμπορεύματα από το Κέιπ Τάουν κάθε 18 ημέρες, ενώ αυτό το πλοίο χρησιμοποιούσαν όσοι είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Πρόσφατα στην Αγία Ελένη κατασκευάστηκε διεθνές αεροδρόμιο και τον Μάιο αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια στα οποία θα παραστεί και μέλος της βασιλικής βρετανικής οικογένειας.

Όπως είναι φυσικό το νησί ετοιμάζεται για το μεγάλο γεγονός και το ίδιο και ο Τζόναθαν.

πλάσμα

Ο Τζόναθαν είναι μια γιγάντια χελώνα 184 ετών που έφθασε από τις Σεϋχέλλες τον 19ο αιώνα και δόθηκε δώρο στον τότε κυβερνήτη. Ο κτηνίατρος του νησιού Joe Hollins θεωρεί ότι η υπεραιωνόβια χελώνα είναι το γηραιότερο ζώο του πλανήτη. Ο Hollins έκανε μπάνιο στον Τζόναθαν, που πλύθηκε για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του γενικού καλλωπισμού του νησιού ενόψει των εγκαινίων του διεθνούς αεροδρομίου.

Ο κτηνίατρος δήλωσε ότι χρησιμοποίησε σφουγγάρι, ένα μαλακό πινέλο και χειρουργικό σαπούνι για να αφαιρέσει την βρωμιά και τα περιττώματα πουλιών από το όστρακο του συμπαθητικού ζώου ενώ εκείνο μασούσε αμέριμνα χορτάρι.

pronews.gr

Shares 78

Σχόλια


Read more:
Close