Μενού

Ένα απίστευτα σπάνιο κουνέλι IIi Pika φωτογραφίζεται πρώτη φορά σε 20 χρόνια.

Shares 282

κουνέλι Αυτό το υπέροχο πλάσμα ονομάζεται IIi Pika (Ochotona ilensis), και είναι ένα από τα σπανιότερα, πλέον απειλούμενα είδη στον πλανήτη μας. Ο οικολόγος Weidong Li ανακάλυψε πρώτη φορά το lli pika το 1983 και μόλις 20 χρόνια μετά παρουσιάστηκε ένας μακρινός του συγγενής στα βουνά Tian Shan  της Κίνας. Όλως παραδόξως, και εκείνη τη φορά κανείς άλλος δεν το είδε παρά μόνο ο ίδιος ο Weidong Li.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές σπάνιες φωτογραφίες αυτού του σπάνιου πλάσματος της Κίνας. Ελπίζουμε πως σύντομα θα υπάρξουν και πολλά άλλα ίδιου είδους στην άγρια φύση.

κουνέλι

Αυτό το γλυκό lli pika είναι το πρώτο πλάσμα του είδους του που φωτογραφίζεται εδώ και 20 χρόνια. Έχει πάρει το παρατσούκλι magic rabbit κυρίως λόγω του ότι δεν ο βλέπουν πολλοί άνθρωποι.

κουνέλι

Μόνο περίπου 1000 ενήλικα κουνέλια πιστεύεται πως ζουν στην άγρια φύση σήμερα, λόγω της απώλειας κατοικιών αλλά και του κατακερματισμένου πληθυσμού.

κουνέλι

Αυτός είναι ο οικολόγος Weidong Li, ο άνδρας που βρήκε πρώτη φορά και ανακάλυψε το είδος IΙi pika και το μελέτησε για πολλά χρόνια. Καλή ανακάλυψη κύριε Li.

κουνέλι

tilestwra.com

Shares 282

Σχόλια


Read more:
Close