Μενού

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν πέντε πρόωρα τσιτάχ (Βίντεο)

Shares 99

τσιτάχ Δύσκολο ξεκίνημα – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με διαρκή φροντίδα όλο το 24ωρο και μεγάλο αγώνα προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή πέντε νεογέννητα τσιτάχ που ήρθαν στον κόσμο πρόωρα, με καισαρική τομή, κάτι που συμβαίνει σπάνια, σε ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι.

Οι κτηνίατροι παρενέβησαν και υπέβαλαν σε καισαρική τομή την 5χρονη μητέρα τους Willow, γράφει το Skynews χωρίς να διευκρινίζει γιατί χρειάστηκε η παρέμβαση αυτή. Τώρα τα τρία αρσενικά και δύο θηλυκά μικρά δέχονται φροντίδα όλη την ημέρα και πίνουν γάλα με μπιμπερό κάθε τρεις ώρες για να δυναμώσουν.

τσιτάχ

«Τα μικρά γεννήθηκαν υπό δύσκολες συνθήκες» εξήγησε ο διευθυντής του Cincinnati Zoo, Δρ Mark Campbell. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα είναι υγιή και δυνατά αλλά θα είναι μια πρόκληση γι’ αυτά να καταφέρουν να προχωρήσουν. Σημαντικά ορόσημα για την επιβίωσή τους είναι η πρώτη εβδομάδα και ο πρώτος μήνας ζωής».

Το ανοσοποιητικό σύστημα των μικρών δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί, πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει πως δεν έχουν την ικανότητα να αυτοπροστατευθούν από λοιμώξεις.

Αναμένεται να παραμείνουν υπό διαρκή φροντίδα για οκτώ με 12 εβδομάδες. Εντωμεταξύ η μητέρα της αναρρώνει καλά από τη σπάνια επέμβαση.

τσιτάχ

Σύμφωνα με τον Δρ Campbell είναι μόλις η τρίτη καισαρική τομή στην οποία έχει ποτέ εμπλακεί στα 25 χρόνια της θητείας του στον ζωολογικό κήπο- που είναι ένας από τους παλαιότερους στις ΗΠΑ.

Λιγότερα από 10.000 τσιτάχ ζουν σε συνθήκες ελευθερίας σε 23 χώρες της Αφρικής, σύμφωνα με το Cheetah Conservation Fund. Το ανελέητο κυνήγι, η απώλεια των βιοτόπων τους και ο περιορισμός των θηραμάτων τους έχουν προκαλέσει συρρίκνωση του πληθυσμού τους τις τελευταίες δεκαετίες.

newsbeast.gr

Shares 99

Σχόλια


Read more:
Close