Μενού

Το σκυλί που έχασε από κακοποίηση τα άκρα του αλλά όχι τη θέληση για ζωή [φωτό]

Shares 4K

σκύλοι Αυτή ουρά δεν σταμάτησε να κουνιέται πέρα δώθε παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη ζωή της η τετράποδη Chi Chi. Τόσο μεγάλες δυσκολίες που από την άγρια κακοποίηση η 2χρονη έχασε και τα τέσσερα άκρα της. Ύστερα από δύο μήνες σε κτηνιατρική κλινική στη Σεούλη, στη Νότια Κορέα, η Chi Chi έμαθε να περπατά με προσθετικά μέλη αλλά απέκτησε και νέα οικογένεια στην Αριζόνα.

«Μπορεί να περπατήσει και να τρέξει», περιέγραψε η 12χρονη Megan Howell, «μπορεί να κάνει σχεδόν όλα όσα κάνει κάθε σκυλί, εκτός του να ανέβει σκάλες».

Σύμφωνα με την οργάνωση Animal Rescue, Media & Education που την έσωσε, η Chi Chi είχε πολύ σκληρό ξεκίνημα στη ζωή της. Γεννήθηκε σε υπόγεια αγορά κρεάτων στη Νότια Κορέα όπου το εμπόριο κρέατος σκύλου υπάρχει ακόμα παρότι η κατανάλωσή του είναι σε πτώση.

Σύμφωνα με την ARME, τα πόδια της Chi Chi ήταν δεμένα, την κρεμούσαν ανάποδα και τη βασάνιζαν καθημερινά με την πεποίθηση πως αυτό έκανε το κρέας της πιο μαλακό. Όταν οι ιδιοκτήτες της διαπίστωσαν πως τα πόδια της σάπιζαν λόγω μόλυνσης από το δέσιμο και το κρέμασμα, το κρέας της ήταν πια άχρηστο. Έτσι την έριξαν σε μια σακούλα και την πέταξαν σε μια χωματερή να πεθάνει.

Όταν τη βρήκαν, οι μύες και τα κόκκαλά της ήταν ορατά.

«Δεν ήμαστε καν σίγουροι  αν θα ζήσει», δήλωσε η πρόεδρος του ARME Shannon Keith. «Η μόλυνση στα πόδια της ήταν τόσο τρομακτική που τα άκρα της είχαν φαγωθεί και εξαπλωνόταν και στο υπόλοιπο σώμα της».

«Παρά τον τετραπλό ακρωτηριασμό, η Chi Chi τα κατάφερε και μόλις την επομένη της επέμβασης επιχείρησε να περπατήσει. Κουνούσε ασταμάτητα την ουρά της, είχε πολύ καλή διάθεση. Λίγες μέρες μετά άρχισε να περπατά», περιγράφει η Keith.

Η οργάνωση δημοσίευε online την πρόοδο της Chi Chi στη διαδικασία της ανάρρωσής της, κάτι που τράβηξε την προσοχή της οικογένειας Howell.

«Παρακολουθούσαμε όσα συνέβαιναν και εκφράσαμε το ενδιαφέρον να την υιοθετήσουμε», είπε στο CBS η Elizabeth Howell, μητέρα της Megan.

Δύο μήνες μετά τη νοσηλεία της στη Σεούλ, η Chi Chi ταξίδεψε στο Λος Άντζελες από όπου μεταφέρθηκε στο νέο της σπίτι.

«Έχει θέληση για τη ζωή, αγαπά τους ανθρώπους και είναι πολύ χαρούμενη παρά τα όσα έχει περάσει», λέει η Megan.

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

pronews.gr

Shares 4K

Σχόλια


Read more:
Close