Μενού

Οι 25 πιο Εκπληκτικές Μαμάδες στο Ζωικό Βασίλειο Φωτογραφίζονται με τα Μικρά τους (Εικόνες)

Shares 112

ζώα H μητρότητα, εκτός από εκείνα τα υπέροχα συναισθήματα που σε γεμίζει, σου γεννά και ερωτήματα αλλά και ανασφάλειες. Άλλωστε το να φροντίζεις το πλασματάκι σου είναι από τις μεγαλύτερες ευθύνες που θα πάρεις στην ζωή σου! Είναι όμως και χαρά, είναι και ευτυχία..

Και η μητέρα, κάθε είδους, κάθε ζώου, είναι μοναδική.
Κάθε μητέρα όμως έχει ένα κοινό στοιχείο, την ανάγκη για προστασία του μικρούς της και το ένστικτό της…

Η τσίτα μένει με τα μικρά της για 2 χρόνια. Τα μαθαίνει να κυνηγάνε και να προστατεύονται από τους εχθρούς τους!

ζώα

Αν και οι λευκοί ρινόκεροι αγαπάνε την μοναξιά, τα θηλυκά, κάνουν μια εξαίρεση όταν αφορά τα μωρά τους! Μένουν μαζί τους τρία χρόνια μέχρι να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν την ζωή!

ζώα

Τα Verreaux’s sifaka είναι είδος λεμούριων και έχει πάνω της τα μικρά της ακόμα κι όταν πηδάει από κλαδί σε κλαδί!

ζώα

H φάλαινα, δεν αφήνει το μωρό της από τα μάτια της τον πρώτο χρόνο της ζωής του!

ζώα

Οι πιγκουίνοι, είναι πολύ τρυφεροί γονείς και είναι κοντά στους νεοσσούς τους μέχρι αυτοί να δυναμώσουν και να μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους την τροφή τους!

ζώα

Τα οπόσουμ στην Βόρεια Αμερική, κυριολεκτικά κρέμονται πάνω από την μητέρα τους!

ζώα

Κάθε βράδυ, η μαμά ουρακοτάγκος, χτίζει με κλαδιά το σπίτι τους. Κρατάει τα μωρά της μαζί, μέχρι τα 6-7 τους χρόνια.

ζώα

Τα γοριλάκια, είναι εξαρτημένα από την μαμά τους! Αναζητούν την αγκαλιά της, τα χάδια και τα φιλιά της!

ζώα

Ο θηλυκός Αμερικάνικος αετός, ταϊζει το θήραμά της στο μωρό της. Θα φάει, ότι αφήσει αυτό και μόνο..

ζώα

Τα θηλυκά μαγκούστα, γεννάνε τις ίδιες μέρες με τα υπόλοιπα της αγέλης. Αν γεννήσουν νωρίτερα, τα μωρά κινδυνεύουν να τα σκοτώσουν οι άλλες θηλυκές μαγκούστα.

ζώα

Αν δοκιμάσεις να πειράξεις τα μωρά του κύκνου, θα δεις την βίαιη πλευρά τους..

ζώα
Οι φώκιες, εντοπίζουν τα μωρά τους από την μυρωδιά και την φωνή!!
ζώα

Το μωρό κροκόδειλος που είναι πολύ μικρό για να κολυμπήσει, βολεύεται στο τεράστιο στόμα της μαμάς του!

ζώα

Όποιος πλησιάσει και απειλήσει το μωρό της μαμάς αρκούδας δύσκολα θα φύγει ζωντανός από τα νύχια της. Είναι υπερπροστατευτική, ειδικά τα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του.

ζώα

Η ελαφίνα, θα διώξει τα μικρά της μετά από 2-3 χρόνια αλλά θα κρατήσει πολύ παραπάνω τα θηλυκά μωρά της που έχουν ανάγκη από την προστασία της!

ζώα

Η θηλυκή τίγρης, επιτρέπει στα μικρά της να της στήσουν ενέδρα! Είναι ένας τρόπος για να τα εκπαιδεύσει στην τέχνη της επιβίωσης..

ζώα

Η πολική αρκούδα, μεγαλώνει μόνη της τα μωρά της. Τους μαθαίνει όλα όσα χρειάζεται για να τραφούν, να προστατευτούν και να κυνηγήσουν τα θηράματά τους!

ζώα

Η ελεφαντίνα, μένει έγκυος για 22 μήνες! Η μαμά, η θεία, η γιαγιά, όλα τα θηλυκά της αγέλης, βοηθούν στην ανατροφή του μωρού!!

ζώα

Το μωρό ιπποπόταμος, απολαμβάνει το μπάνιο του από την μαμά του! Εκείνη το φροντίζει, το καθαρίζει, το χαϊδεύει και του δείχνει όλη της την τρυφερότητα.

ζώα

Η κατσίκα, ειδικά η άγρια, έχει να προστατεύσει τα μωρά της από λύκους, ύαινες, αρκούδες! Έτσι είναι ιδιαίτερα προστατευτική με τα μικρά της!!

ζώα

Τα rock hyrax είναι φυτοφάγα θηλαστικά και όλες οι μαμάδες μαζί, ενώνονται και φροντίζουν τα μωρά τους!!

ζώα

Τα ρινοδέλφινα, κυοφορούν τα μικρά τους μέχρι 18 μηνών. Τα μωρά, μένουν με τη μαμά τους μέχρι τα 6 τους χρόνια, δημιουργώντας μεταξύ τους ισχυρούς δεσμούς.

ζώα

Θυμάστε το Νέμο;; Το ψάρι – κλόουν, μένει με το μωρό του μέσα στην ανεμώνη για πολύ καιρό μέχρι να δοκιμάσουν τα βαθιά νερά των ωκεανών!

ζώα

Τους πρώτους έξι μήνες το κουβαλάει στο μάρσιπό της. Τους επόμενους έξι, στην πλάτη τους!! Δεν το αφήνει όμως από πάνω της για κάνεναν λόγο!

ζώα

Για τις βίδρες όλα είναι νερό… Γεννάνε στο νερό και κουβαλάνε τα μικρά τους στην πλάτη τους. Τα μαθαίνουν να κολυμπάνε και να κυνηγούν.. πριν τα αφήσουν ελεύθερα!

ζώα

official.gr

Shares 112

Σχόλια


Read more:
Close