Μενού

Αρσενικά ζώα διαφορετικά από τα θηλυκά τους! (Εικόνες)

Shares 95

ζώα Τα αρσενικά και θηλυκά ζώα ή πτηνά που ανήκουν σε ένα είδος συνήθως μοιάζουν, ενώ αν υπάρχουν κάποιες διαφορές στην εμφάνισή τους αυτές είναι μικρές. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι περιπτώσεις που το “ζευγάρι” είναι εντελώς αντίθετο εμφανισιακά ή καλύτερα δεν μποιάζουν καν μεταξύ τους ότι ανήκουν στο ίδιο είδος. Η περίπτωση αυτή ονομάζεται φυλετικός διμορφισμός και εμφανίζεται σε θηλαστικά, πτηνά, έντομα, καρκινοειδή κ.λπ. Δείτε στη συνέχεια μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου το αρσενικό δεν μοιάζει καν με το αντίστοιχο θηλυκό του…

1. Μπλε τρυποφράκτης  Το αρσενικό, την περίοδο της αναπαραγωγής, έχει ένα φωτεινό μπλε χρώμα το οποίο δίνει τη θέση του σε ένα γκρι-καφέ χρώμα, σε μη αναπαραγωγικές περιόδους, ακριβώς όπως του θηλυκού.

ζώα

2. Πάπια μανδαρίνος Το αρσενικό έχει έντονα χρώματα ενώ το θηλυκό είναι συνηθισμένο.

ζώα

3. Πεταλούδα Anthocharis cardamines Το αρσενικό έχει έντονο πορτοκαλί χρώμα σε ένα σημείο των φτερών σε αντίθεση με το θηλυκό.

ζώα

4 Βόρειος καρδινάλιος Το αρσενικό πτηνό έχει έντονο κόκκινο χρώμα σε αντίθεση με το θηλυκό που το φτέρωμά του είναι πιο θαμπό, με καφετιές αποχρώσεις.

ζώα

5 Θαλάσσιος ελέφαντας Το αρσενικό είναι πολύ μεγαλύτερος από τον θηλυκό. Το βάρος του φτάνει τους τρεις τόνους και το μήκος τους τα πέντε μέτρα, ενώ το θηλυκό ζυγίζει συνήθως 910 κιλά και το μήκος του φτάνει τα τρία μέτρα.

ζώα

6. Αγριόπαπια Το αρσενικό έχει έντονα χρωματισμένο και ιριδίζον φτέρωμα, ενώ το θηλυκό είναι απλώς καφέ.

ζώα

7. Λιοντάρι Το αρσενικό διαθέτει πλούσια χαίτη σε αντίθεση με το θηλυκό που ως κυνηγός δεν έχει.

ζώα

perierga.gr

Shares 95

Σχόλια


Read more:
Close