Μενού

Τα λιοντάρια που λατρεύουν τον άντρα που αφιέρωσε τη ζωή του για να τα σώσει (Βίντεο)

Shares 576

λιοντάρια Η απίθανη περίπτωση του Kevin Richardson που μεταμορφώνει το βασιλιά της ζούγκλας σε κουτάβι

Αυτές οι φωτογραφίες ευτυχώς δεν είναι τραβηγμένες σε κάποιο τσίρκο, ούτε καν σε κάποιο κέντρο φροντίδας τραυματισμένων άγριων ζώων ή ζωολογικό κήπο. Τα πανέμορφα, επιβλητικά λιοντάρια και ο γητευτής τους, ζουν στην αχανή αφρικανική σαβάνα και αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση φιλίας που κάνει το γύρο του κόσμου, για καλό σκοπό.

λιοντάρια

Ο 40χρονος Kevin Richardson προσπαθεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να παίζει με τα λιοντάρια και να ποζάρει μαζί τους σε φωτογραφίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Είναι ο άνθρωπος που τα έχει σώσει και φροντίζει για την επιβίωσή τους. Η ζωή του, είναι εδώ και χρόνια αφιερωμένη στο βασιλιά της ζούγκλας, που τα τελευταία 20 χρόνια έχει χάσει το 42% του πληθυσμού του και που αν τα δεδομένα δεν αλλάξουν, σε λίγα χρόνια θα βρίσκεται στα βιβλία της ιστορίας με τα εξαφανισμένα είδη.

λιοντάρια

λιοντάρια

Τον τελευταίο καιρό τα έχει βάλει με τους λαθροθήρες, τα παράνομα σαφάρι, αλλά και κάποιες επιχειρήσεις αναψυχής που χρησιμοποιούν τα λιοντάρια για τουρισμό. Χάρη σε αυτές τις φωτογραφίες έχει καταφέρει να γίνει περιζήτητος για συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σε όλα τα μεγάλα Μέσα του πλανήτη και έχει ενδώσει ήδη στο Sky News , στο CNN, στο ABC News,  στο NBC και το RTL. Ξέρει πως αυτό που θέλουν οι κάμερες είναι τα πλάνα αυτά, αλλά ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει κάθε λεπτό για να αφυπνίσει την κοινή γνώμη.

λιοντάρια

λιοντάρια

λιοντάρια

Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν παράτολμο νάρκισσο που θέλει να κάνει επίδειξη και οι πιο ακραίοι λένε απλά πως είναι ένας τρελός που θα γίνει γεύμα των ζώων σε ανύποπτο χρόνο. Ο ίδιος ξέρει πως οι φωνές αυτές δεν πρέπει να τον βγάζουν από το δρόμο του και εξηγεί πως η σχέση αυτή οικοδομήθηκε με πολύ υπομονή, μεγάλο ρίσκο, αλλά κυρίως σεβασμό στο μεγαλείο της άγριας ζωής. Τουλάχιστον τριάντα λιοντάρια μιας αγέλης των έχουν υποδεχθεί ως μέλος τους και τον υποδέχονται σαν κουτάβια κάθε φορά που πλησιάζει.

λιοντάρια

λιοντάρια

λιοντάρια

Αυτή είναι η σελίδα του για όποιον θέλει να υποστηρίξει το έργο του www.lionwhisperer.co.za

lifo.gr

Shares 576

Σχόλια


Read more:
Close