Μενού

Η παράξενη κι αχώριστη τριάδα (Εικόνες)

Shares 226

Εικόνες Η κακοποίηση τους ένωσε, η φιλία τους κρατά ενωμένους – Δείτε τις φωτογραφίες

Το 2001 τα εικονιζόμενα άγρια ζώα, μια αρκούδα, ένα λιοντάρι και μία τίγρη βρέθηκαν στο υπόγειο σπιτιού στην Ατλάντα, στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά. Δεν ήταν ούτε ενός έτους σε ηλικία αλλά βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση. Ο Leo, το αφρικανικό λιοντάρι, ήταν περιορισμένος σε ένα κλουβί τόσο μικρό που δεν μπορούσε να κινηθεί και είχε μια ανοιχτή μολυσμένη πληγή στη μουσούδα του. Ο Baloo, η αρκούδα, υπέφερε καθώς δεν του χαλάρωσε κανείς το περιλαίμιο ενώ μεγάλωνε, με αποτέλεσμα αυτό να μπαίνει πια μέσα στο δέρμα του, πληγώνοντάς τον. Ήταν τέτοια η κατάστασή του, με το δέρμα του να αναπτύσσεται γύρω και πάνω από το περιλαίμιο, που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του και τον καθαρισμό των βαθιών μολυσμένων πληγών του.

Μαζί με τον Shere Khan, την τίγρη της Βεγγάλης, ήταν υποσιτισμένα και είχαν εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα.

Για καλή τους τύχη διασώθηκαν από το καταφύγιο Noah’s Ark Animal Shelter και δεν χώρισαν ποτέ- παρά μόνο όταν ο Baloo ήταν στο χειρουργείο- και τότε οι άλλοι δύο εμφάνιζαν σημάδια έντονου στρες, μέχρι να επιστρέψει ο τρίτος της παρέας.

Η οργάνωση έκρινε πως το τραύμα τους ήταν πολύ βαρύ για να μπορέσουν να επιστρέψουν στη φύση και να επιβιώσουν σε συνθήκες ελευθερίας. Κι έτσι ζουν μαζί στους χώρους του καταφυγίου, δίνοντας μαθήματα  αφοσίωσης, φιλίας και φροντίδας.

«Η παρουσία του ενός παρηγορεί κι ανακουφίζει τον άλλο», εξηγεί εκπρόσωπος του καταφυγίου, «κι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της σχέσης τους. Είναι και οι τρεις πολύ τρυφεροί».

Από τον ανείπωτο βασανισμό της παιδικής τους ηλικίας, τα τρία πανέμορφα ζώα περνούν τώρα τον καιρό τους με παιχνίδι, χουζούρι και με την ασφάλεια που προσφέρει ο ένας στον άλλο.

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

newsbeast.gr

Shares 226

Σχόλια


Read more:
Close