Μενού

Έσωσαν το σκελετωμένο Πόιντερ που βρήκαν εγκαταλελειμμένο σ’ ένα χωράφι στους Γαργαλιάνους (Εικόνες)

Shares 193

πόιντερ Στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον Ωρωπό μεταφέρθηκε το σκελετωμένο Πόιντερ που βρέθηκε πριν από 15 ημέρες εγκαταλελειμμένο στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Το καθαρόαιμο ζώο είναι νεαρής ηλικίας ζυγίζει μόλις 16,5 κιλά είναι αποστεωμένο και εμφανώς καταβεβλημένο από την – ίσως πολύμηνη – ασιτία.

πόιντερ

«Τις λίγες μέρες που τρώει καλά, έχει ανακτήσει τις δυνάμεις και την περηφάνια του, όπως αρμόζει σ’ ένα τέτοιο υπέροχο ζώο. Έχει φυσικά αναιμία, λοίμωξη και ανεβασμένες κάποιες τιμές στις αιματολογικές του εξετάσεις, που όμως ελπίζουμε να αποκατασταθούν με αντιβιωτική θεραπεία και σωστή διατροφή. Τον λέμε Nelson και κάθε του γεύμα μας το ανταποδίδει με τεράστιες αγκαλιές» επισημαίνει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» στην ανακοίνωση της.

Δυστυχώς τα ζώα ράτσας έχουν την ίδια τύχη με τα ημίαιμα αν γίνουν απόκτημα στα χέρια ανθρώπων που τα αντιμετωπίζουν ως αντικείμενα για κάθε χρήση (επίδειξη, παιχνίδι με ημερομηνία λήξης για τα παιδιά) και όχι ως συντρόφους τους στη ζωή.

Ειδικά τα κυνηγόσκυλα – όπως είναι τα Πόιντερ – αν δεν είναι αποτελεσματικά στο κυνήγι, αν αποδειχτεί ότι είναι κροτοφοβικά ή αν αρρωστήσουν συχνά εγκαταλείπονται στη μέση του πουθενά από εκείνους που υποτίθεται ότι τα αγαπούν «σαν τα παιδιά τους». Ο Νέλσον επειδή κάποιοι νοιάστηκαν στάθηκε τυχερός, όμως πολλά σκυλιά πεθαίνουν αβοήθητα από την ασιτία και τις ασθένειες.

Τις λίγες μέρες που τρώει καλά, έχει ανακτήσει τις δυνάμεις και την περηφάνια του, όπως αρμόζει σ’ ένα τέτοιο υπέροχο ζώο. Έχει φυσικά αναιμία, λοίμωξη και ανεβασμένες κάποιες τιμές στις αιματολογικές του εξετάσεις, που όμως ελπίζουμε να αποκατασταθούν με αντιβιωτική θεραπεία και σωστή διατροφή. Τον λέμε Nelson και κάθε του γεύμα μας το ανταποδίδει με τεράστιες αγκαλιές» επισημαίνει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» στην ανακοίνωση της.

πόιντερ

πόιντερ

πόιντερ

πόιντερ

πόιντερ

πόιντερ

πόιντερ

πόιντερ

πόιντερ

diaforetiko.gr

Shares 193

Σχόλια


Read more:
Close