Μενού

Αυτό το τρομακτικό καβούρι υπάρχει στα αλήθεια και αυτός ο τουρίστας το έπιασε με τα χέρια του! (Βίντεο)

Shares 7

καβούρι

Ο ατρόμητος τουρίστας Mark Pierrot βρισκόταν κατά την διάρκεια των διακοπών στο νησί των Χριστουγέννων στην Αυστραλία, όταν αντίκρισε ένα συγκεκριμένο είδος της τοπικής άγριας φύσης, που σίγουρα κάνει τους περισσότερους από μας να τρομάζουμε ακόμα και στην σκέψη.

Η Αυστραλία είναι το σπίτι πολλών άγριων και επικίνδυνο ζώων, όπως καρχαριών, αραχνών, δηλητηριωδών φιδιών και σαυρών. Το “καβούρι καρύδας” ή αλλιώς Birgus Latro είναι το μεγαλύτερο αρθρόποδο στην γη.

καβούρι

Ο Pierrot συνάντηστε αυτό το γιγαντιαίο καβούρι σε μια βόλτα που έκανε στην ζούγκλα και παρά τον αρχικό του φόβο μπόρεσε να το σηκώσει στα χέρια του, χωρίς να χάσει κανένα από τα άκρα του.

Ο τουρίστας Mark Pierrot κρατάει το τεράστιο “καβούρι καρύδας” μπροστά στην κάμερα.

καβούρι

Το μεγαλύτερο αρθρόποδο στην γη μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο σε μήκος και 5 κιλά σε βάρος.

Το συγκεκριμένο είδος καβουριού ζει σε νησιά νησιά γύρω από τον Ινδικό και Ειρηνικό ωκεανό.

Τα “καβούρια καρύδας” πήραν το όνομά τους από την ικανότητά τους να σπάνε καρύδες με τις δυνατές δαγκάνες τους. Εκτός από καρύδες τρέφονται και με φρούτα, αρουραίους, άλλα καβούρια και νεκρά ζώα.

 Ευτυχώς δεν τρέφονται με ανθρώπους.

καβούρι

Σύμφωνα με τους ντόπιους, το συγκεκριμένο καβούρι μπορεί να ανέβει πάνω σε ένα δέντρο με μεγάλη ταχύτητα ή ακόμα και να κλέψει διάφορα αντικείμενα, όπως φαγητό, τρυπάνια και φτυάρια. Μάλιστα, σύμφωνα με έναν τοπικό θρύλο κάποτε ένα καβούρι καρύδας είχε κλέψει το τουφέκι ενός στρατιώτη.

καβούρι

Το νησί των Χριστουγέννων στην Αυστραλία φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο τέτοια καβούρια, τα οποία αποτελούν ένα από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα. Θεωρούνται προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται το κυνήγι τους. Υπάρχει μεγάλο πρόστιμο για τους παραβάτες. Στον υπόλοιπο κόσμο το κρέας αυτού του καβουριού θεωρείται πολυτελές και αφροδισιακό. Θέλετε να δοκιμάσετε ένα καβούρι καρύδας; Πρέπει να τα πιάσετε πρώτα!

καβούρι

Αν θέλετε να βγάλετε μια εντυπωσιακή φωτογραφία με αυτό το γιγαντιαίο καβούρι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα πάτε στο νησί των Χριστουγέννων και να προσπαθήσετε να πιάσετε ένα.

Δείτε το βίντεο

tilestwra.com

Shares 7

Σχόλια


Read more:
Close