Μενού

Το σκυλί που απέκτησε καινούριο πρόσωπο (Εικόνες)

Shares 651

σκύλοι Είναι μια ιστορία που προκαλεί θλίψη και συνοδεύεται από φωτογραφίες που κάνουν το στομάχι να σφίγγεται. Είναι όμως και μια τρανή απόδειξη πως η φροντίδα μπορεί να κάνει θαύματα και πως η θέληση για ζωή αποδεικνύεται πολλές φορές ισχυρότερη από κάθε παραίτηση και συμφορά.

Το σκυλί ανακαλύφθηκε από εθελοντές της οργάνωσης Animal Aid Unlimited κρυμμένο σε μια τρύπα σε χώρο οικοδομής στην Ινδία.

Το πρόσωπό του ήταν τρομακτικά παραμορφωμένο και μολυσμένο, φαγωμένο από σκουλήκια. Η τεράστια πληγή του άφηνε εκτεθειμένο μεγάλο κομμάτι του κρανίου του.

Οι εθελοντές λένε πως το σκυλί πρέπει να υπέφερε αβάσταχτο πόνο και να είχε συρθεί στην τρύπα για να πεθάνει.

Αποφασισμένοι να απαλλάξουν τον Kalu- έτσι τον ονόμασαν- από τους αφόρητους πόνους με οποιονδήποτε τρόπο, πήραν τον σκύλο στο καταφύγιο της οργάνωσης στο Ρατζαστάν.

Ύστερα από εξέταση του Kalu η καλύτερη λύση κρίθηκε η ευθανασία αφού όλοι έλεγαν πως η πληγή που είχε στο κεφάλι του ήταν η χειρότερη που είχαν αντικρίσει ποτέ.

Αλλά κάτι είχε αυτό το σκυλί, κάτι εξέπεμπε, που η οργάνωση αποφάσισε να δοκιμάσει μήπως του είχε μείνει μία πιθανότητα επιβίωσης.

Οι κτηνίατροι απομάκρυναν όλα τα σκουλήκια και τη φαγωμένη σάρκα πριν τον ναρκώσουν για να μπορέσουν να καθαρίσουν την πληγή του.

Στη συνέχεια έβαλαν γάζες και επιδέσμους και τον άφησαν ελπίζοντας να αναρρώσει. Τρεις ημέρες αργότερα ο Kalu κατάφερε να φάει φαγητό και πέντε ημέρες μετά επανεμφανίστηκε το αριστερό του μάτι.

Όσο περνούσε ο καιρός η πληγή του άρχισε να επουλώνεται και το δέρμα στη μουσούδα του να καλύπτεται ξανά με τρίχωμα.

Οι φωτογραφίες τρεις μήνες μετά τη διάσωσή του δείχνουν ένα σκυλί που παρά την ταλαιπωρία του- και τα σημάδια της- απολαμβάνει τη νέα ευκαιρία του στη ζωή.

O Kalu ουσιαστικά απέκτησε καινούριο πρόσωπο και παρότι του λείπει το ένα του μάτι και η ουρά, έχει βρει τον εαυτό του.

Η Animal Aid Unlimited διαθέτει καταφύγιο, νοσοκομείο και κέντρο αποκατάστασης για τα αδέσποτα ζώα. Διασώζει και φιλοξενεί 4.500 ζώα κάθε χρόνο.

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

σκύλοι

fanpage.gr

Shares 651

Σχόλια


Read more:
Close