Μενού

Omo, η σπάνια λευκή καμηλοπάρδαλη της Τανζανίας (Εικόνες)

Shares 37

καμηλοπάρδαλη Κατάφερε να επιβιώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής της στην αφρικανική φύση – Δείτε φωτογραφίες

Ο Derek Lee, ιδρυτής του Wild Nature Institute στην Τανζανία, εντόπισε με τον φωτογραφικό φακό του σπάνια καμηλοπάρδαλη να ξεχωρίζει μέσα στο αφρικανικό τοπίο.

Όχι λόγω του ύψους της αλλά λόγω του χρώματός της, καθώς είναι λευκή.

Η καμηλοπάρδαλη βρέθηκε στο Tarangire National Park, της Τανζανίας, με το υπόλοιπο κοπάδι της που δεν φαίνεται να δίνει σημασία στη διαφορετικότητά της.

Σύμφωνα με τον Derek, η καμηλοπάρδαλη έχει κάποια διαταραχή λόγω της οποίας κάποια τμήματα του δέρματός της δεν παίρνουν τον κανονικό χρωματισμό τους ενώ άλλα τον παίρνουν, με αποτέλεσμα να είναι λευκή ή καλύτερα «χλωμή», κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται για αλφισμό.

«Είναι μια γενετική διαταραχή», εξηγεί.

«Η Omo είναι η μόνη “χλωμή” καμηλοπάρδαλη που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αλλά έχουμε εντοπίσει τα ίδια ‘συμπτώματα’ και σε άλλα ζώα», προσθέτει. «Φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με τις άλλες καμηλοπαρδάλεις και πάντα είναι μέσα στο κοπάδι της, δεν ενοχλεί τις υπόλοιπες το διαφορετικό χρώμα της».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Omo είναι 15 μηνών, οπότε κατάφερε να επιβιώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής της που είναι και ο πιο επικίνδυνος για μια μικρή καμηλοπάρδαλη- την οποία κυνηγούν λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και ύαινες.

«Έχει καλές πιθανότητες επιβίωσης και στη ενήλικη ζωή της- αν και δεν αποκλείεται το χρώμα της να την κάνει ευκολότερο στόχο στο περιβάλλον στο οποίο κινείται», εξήγησε.

Το Wild Nature Institute ασχολείται με την έρευνα, την εκπαίδευση και την προστασία της άγριας ζωής.

καμηλοπάρδαλη

καμηλοπάρδαλη

καμηλοπάρδαλη

newsbeast.gr

Shares 37

Σχόλια


Read more:
Close