Μενού

Βρέθηκε «δράκος» στην Ουαλία ηλικίας 200 εκατομμυρίων ετών! (Εικόνες)

Shares 37

Δράκος Δύο ερασιτέχνες κυνηγοί απολιθωμάτων ανακάλυψαν ότι πριν 200 εκατομμύρια χρόνια στα δάση της καταπράσινης Ουαλίας έτρεχαν πραγματικοί δράκοι

Δύο ερασιτέχνες κυνηγοί απολιθωμάτων, ο Nick και ο Rob Hanigan, αναζητούσαν απομεινάρια ιχθυόσαυρου σε παραλία κοντά στην πόλη Penarth, οκτώ χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Κάρντιφ της Ουαλίας. Όμως, αντί για ιχθυόσαυρο, οι δύο άντρες ανακάλυψαν το κρανίο και τα οστά ενός αληθινού δράκου, του Dracoraptor hanigani, όπως είναι η λατινική του ονομασία.

Ο δράκος πήρε το όνομά του Dracoraptor, που σημαίνει «δράκος – ληστής», προφανώς από τον δράκο που είναι στην σημαία της Ουαλίας ενώ η η δεύτερη ονομασία είναι προς τιμήν των αδελφών Hanigan.

Τα οστά του δράκου εκτίθενται στο Εθνικό μουσείο της Ουαλίας

Δράκος

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο δράκος της Ουαλίας έχει συγγένεια με τον τυραννόσαυρο ενώ εικάζουν ότι, επειδή τα οστά του δεν είναι πλήρως σχηματισμένα, προφανώς, πρόκειται για το μικρό ενός δράκου. Ο δράκος έζησε στα δάση της Ουαλίας πριν τον δεινόσαυρο και έχει λιγότερο τρομακτική όψη από τον συγγενή του τυραννόσαυρο.

Ο Steven Vidovic, ειδικός επιστήμονας για τους δεινόσαυρους στο πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, δήλωσε ότι το νέο εύρημα θα δώσει στους επιστήμονες επιπλέον πληροφορίες για τις πρώιμες ημέρες της Ιουράσιας περιόδου (αιώνας των ερπετών), στην Ουαλία.

Τα δύο αδέλφια που ανακάλυψαν τα πολύτιμα απολιθώματα του δράκου τα προσέφεραν στο Εθνικό μουσείο της Ουαλίας.

protothema.gr

Shares 37

Σχόλια


Read more:
Close