Μενού

Το φίδι με τα δύο κεφάλια που τσακώνεται με τον εαυτό του για το φαγητό! (Βίντεο)

Shares 50

φίδι Γνωρίστε τη Μέδουσα

Η Medusa ή αλλιώς Μέδουσα είναι ένα σπάνιο δικέφαλο φίδι και πιθανότατα είναι το αποτέλεσμα δίδυμων βρεφών που δεν κατάφεραν να χωρίσουν. Το συγκεκριμένο είδος φιδιού αλμπίνο συχνά συναντάται στις τροπικές περιοχές της Ονδούρας, της Νικαράγουας και της βορειο-ανατολικής Κόστα Ρίκα.

Αυτό το φίδι αλμπίνο του είδους Milk Snake διαφέρει από πολλά άλλα καθώς με τα δύο του κεφάλια είναι το τέλειο παράδειγμα της διχοτόμησης και είναι απόλυτα συμμετρικό. Ακόμη και η διαδικασία του φαγητού του μπορεί πολλές φορές να είναι δύσκολη υπόθεση καθώς συχνά τα δύο κεφάλια «παλεύουν» μεταξύ τους για την τροφή και έτσι πρέπει να τους δίνεται τροφή ταυτόχρονα ώστε να μην επιτίθεται το ένα στο άλλο.

Επιπλέον σύμφωνα με την βρετανική Sun που δημοσιεύει το βίντεο, μετά το φαγητό η Μέδουσα θα πρέπει να πλένεται καθώς μπορεί να μυρίζει το φαγητό που έχει καταναλωθεί από το ένα κεφάλι στο άλλο με αποτέλεσμα να επιτεθούν στον εαυτό τους. Αν το ένα κεφάλι έχει τελειώσει γρηγορότερα το φαγητό από το άλλο οι ειδικοί που το φροντίζουν κρατούν με κάποιο τρόπο (τις περισσότερες φορές με ένα μικρό χαρτάκι) το ένα κεφάλι ξεχωριστά ώστε να ολοκληρώσει και το άλλο το φαγητό του.

Το βίντεο που έχει ανέβει εδώ και καιρό στο Youtube από τον Danny Mendez και δείχνει τον «αγώνα» για την σίτιση της Μέδουσας έχει προβληθεί πάνω από 1.778.000 φορές και έχει φυσικά χιλιάδες σχόλια από χρήστες. Αν και οι περισσότεροι τα θεωρούν χαριτωμένα υπάρχουν και σχόλια όπως «Σκοτώστε αυτό το τέρας της φύσης». Το βίντεο ωστόσο με την σίτισή του είναι εντυπωσιακό και δείχνει αυτήν ακριβώς τη δυσκολία που έχει ιδιαίτερα όταν πρέπει να φάει.

 

φίδι

φίδι

φίδι

φίδι

newsbeast.gr

Shares 50

Σχόλια


Read more:
Close