Μενού

Είναι αυτός ένας… γορίλας στον Άρη; Νέες φωτογραφίες διχάζουν συνωμοσιολόγους και επιστήμονες (vid)

Shares 6

γορίλας Και κάνει κιόλας παρέα με μία… καμήλα; Λάδι στη… φωτιά της συζήτησης γύρω από την εξωγήινη ζωή έριξαν οι νέες (τουλάχιστον) περίεργες φωτογραφίες που έστειλε το Curiosity Rover από τον Άρη.

Και πώς όχι όταν τα μάτια με τη βοήθεια των παιχνιδιών του μυαλού, βλέπουν στην καλύτερη έναν μοναχικό γορίλα και στη χειρότερη να τα λέει με μία… καμήλα!

Δεν λείπουν βέβαια και εκείνοι που αντί για γορίλα βλέπουν μια αρκούδα και το μωρό της να σουλατσάρουν στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη».

«Αυτή η εικόνα ίσως είναι το πιο συναρπαστικό ντοκουμέντο, όταν μιλάμε για τη ζωή ενός χαμένου πολιτισμού στον Άρη», υποστηρίζει ο Mister Enigma, ο οποίος μελετά τις φωτογραφίες που στέλνει το Curiosity από το 2012, συμπληρώνοντας:

«Αν προσθέσουμε λίγο χρώμα στη φωτογραφία, τα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν πολύ καλύτερα. Αν μεγεθύνουμε μπορούμε να δούμε κάτι που μοιάζει με ένα γορίλα ή αρκούδα. Ίσως ακόμα και ένα άγαλμα ενός πλάσματος.
Αυτό ωστόσο που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι ότι ακριβώς δίπλα, στα αριστερά, βλέπουμε κάτι που μοιάζει με ένα μικρότερο πλάσμα, ένα μωρό ή ένα αρκουδάκι»…

Οι περισσότερο ορθολογιστές και προσγειωμένοι στη Γη υποστηρίζουν πάντως πως απλά πρόκειται για βράχους και τίποτα περισσότερο. Στον Άρη άλλωστε έχουν βρεθεί ένα κουτάλι, ένας γιγάντιος σκορπιός, ένα διαστημικό καβούρι, ένα άγαλμα του Βούδα και μια αρειανή εκδοχή του Στόουνχεντζ…

www.newsbomb.gr

 

Shares 6

Σχόλια


Read more:
Close