Μενού

Πολιτισμικό σοκ: Πώς είναι να είσαι σκύλος στη… Βιέννη!

Shares 22

Σκύλος

Όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό -και ειδικά σε μια ευρωπαϊκή χώρα-, είναι αναπόφευκτο να αντιληφθείς τη διαφορετική παιδεία που έχουν εκεί οι άνθρωποι σχετικά με τα ζώα.

Εκεί, κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί γιατί ο σκύλος μπαίνει σε μαγαζιά και εστιατόρια, στα μέσα μεταφοράς…

Εκεί, κανείς δεν θα «κάνει φασαρία» επειδή ο σκύλος θα μπει στη θάλασσα για μπάνιο…

Εκεί, σε πολλά μαγαζιά θα έχουν απ” έξω δύο μπολάκια με φαγάκι και νερό…

Εκεί, βέβαια οι κηδεμόνες σκύλων δεν θα αφήσουν τις ακαθαρσίες στα πεζοδρόμια και τα πάρκα, δεν θα ενοχλήσουν τους άλλους και θα σεβαστούν εκείνους που δεν θέλουν ζώα.

ΑΛΛΑ, υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι τηρούνται! Απ” όλους!

Το παρακάτω κείμενο της πολύ καλής φίλης Κορίνας Σκαλαφούρη -η οποία το ανέρτησε στο προφίλ της στο Facebook- είναι αν μη τί άλλο ενδεικτικό του πολιτισμικού σοκ που παθαίνει ένας φιλόζωος ταξιδεύοντας στη Βιέννη…

Προσωπικά, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση της Κορίνας:

Ιανουάριος 2016

Βιέννη

Και κάπως έτσι αντιλαμβάνεσαι ότι ζεις απλά στην Γκατζολία που “χει μείνει στο Σωκράτη και στον Κολοκοτρώνη ως σύμβολα πολιτισμού και επανάστασης (α, ρε κατακαημένοι κι εσείς, αν ξέρατε για τι κάφρους κάνατε ό,τι κάνατε…)

1. Ξενοδοχείο STAR INN BIENNH, κεντρική είσοδος, μόλις πατάς το πόδι σου το πρώτο πράγμα που βλέπεις κάτω είναι μπολάκι νερού και φαγητού. «Ωχ λες… οφθαλμαπάτη, δεν μπορεί, την άκουσα από το ταξίδι»

2. Κεντρικό ζαχαροπλαστείο. Μια παρέα μέσα τρώει και πίνει μαζί με το σκυλάκι τους, μάλιστα μετά από λίγο το πήραν αγκαλιά για να “ναι πιο κοντά και το ανεβάζουν στο τραπέζι τους. «Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε, δεν μπορεί να είναι αλήθεια»… Κι αρχίζουν τα ρίγη συγκίνησης.

3. Μπαίνεις μετρό για να κατέβεις κέντρο κι εκεί γίνεται το θαύμα! Σε κάθε βαγόνι μπαίνουν-βγαίνουν σκυλάκια με λουρί, με ή χωρίς φίμωτρο, ελεύθερα, κανείς δεν δίνει σημασία, είναι κάτι το αυτονόητο ότι μπορείς να κινηθείς άνετα, όπου θέλεις με το ζωάκι σου. «Ω, ρε πού ζω;;; Στην Ψωροκώσταινα, στην Γκατζολία, θα είναι γίνει εξέγερση από την κάθε κυράτσα και τον κάθε ψωριάρη, που νομίζει ότι αυτός ο πλανήτης ανήκει αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν.

4. Και για να γλυκάνεις τον πόνο σου, μπαίνεις στο πιο παλιό και διάσημο καφέ της πόλης «CAFFE CENTRAL», κάνεις ν” ανοίξεις την πόρτα και τσουπ… βγαίνει από μέσα ένας κούκλος ντόπερμαν, περήφανος, καλυμένος με την μπουφανιά του, όλοι τον χαϊδεύουν, σε όλους είναι φιλικός.

Και πριν αρχίσεις να κλαίς, γιατί για κλάματα είμαστε, σκέφτεσαι: Ο πολιτισμός ενός τόπου φαίνεται πραγματικά από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα!

Πάω να πάρω πάλι την προβιά και το ρόπαλο, σε λίγο γυρίζω Ελλάδα… ουγκ!

Κοινοποιήστε ελεύθερα! Σε τοίχους, σε ομάδες, σε σελίδες, τουλάχιστον μην περνιόμαστε για έξυπνοι και πολιτισμένοι. Υπάρχουν κι άλλοι με λιγότερη αρχαία ιστορία, έναν Μότσαρτ και μια Σίσσυ προβάλλουν, αλλάς μας “φαγαν λάχανο ωρεεε…
Επιμέλεια: Ρενάτα Γρυπάρη – Εκπαιδεύτρια σκύλων ([email protected])

toocute.gr

Shares 22

Σχόλια


Read more:
Close