Μενού

Γιατί ο σκύλος μου παίρνει τροφή από το μπολ του και την τρώει κάπου αλλού;

Shares 543
Σκύλος Υπάρχουν σκύλοι που αφού τους βάλετε τροφή στο μπολ, παίρνουν ένα μέρος αυτής και την τρώνε λίγο πιο πέρα. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.

Υπάρχουν σκύλοι που αφού τους βάλετε τροφή στο μπολ, παίρνουν ένα μέρος αυτής και την τρώνε λίγο πιο πέρα. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.
Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις.
Οι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν πως είναι μία συμπεριφορά που έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους (όποιοι και να είναι αυτοί). Αφού είχαν σκοτώσει κάποιο ζώο για να το φάνε, έκοβαν μικρά κομμάτια και τα έτρωγαν λίγο πιο μακριά, με σκοπό να αποφύγουν τσακωμούς μεταξύ τους.
Θα με ρωτήσετε. Μετά από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης και αφού οι σκύλοι ζουν στα σπίτια μας χωρίς ανταγωνισμό για την τροφή τους, γιατί συνεχίζουν και το κάνουν;

Απάντηση. Πολλές είναι οι συμπεριφορές και τα ένστικτά που παραμένουν αναλλοίωτα ακόμα και μετά από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης.
Μέσα από την συναναστροφή μου με τους σκύλους τα τελευταία χρόνια, έχω διαπιστώσει πως οι σκύλοι πραγματοποιούν αυτή την συμπεριφορά και για άλλους λόγους.

  1. Για κάποιο λόγο δεν τους αρέσει ο θόρυβος που κάνει η ξηρή τροφή μέσα στο μεταλλικό μπολάκι. Εάν αντικαταστήσουμε το μπολ με πλαστικό, υπάρχει περίπτωση, ο σκύλος να σταματήσει να απομακρύνει την τροφή του.
  2. Σε σπίτι όπου κατοικούσαν δύο σκυλιά, ένα από τα δύο συνήθιζε να πραγματοποιεί την συμπεριφορά. Αυτό που κάναμε ήταν να ταΐζουμε τους δύο σκύλους σε διαφορετικούς χώρους. Και σε αυτή την περίπτωση το σκυλί σταμάτησε να πραγματοποιεί την συμπεριφορά.

toocute.gr

Shares 543

Σχόλια


Read more:
Close