Μενού

Η Daily Mail γράφει για την απίστευτη ιστορία διάσωσης του «Έλληνα» Billy (Εικόνες-Βίντεο)

Shares 352

Εικόνες Από αδέσποτος στους ελληνικούς δρόμους στην αγκαλιά Ελληνίδας στην Ελβετία – Δείτε τις φωτογραφίες

Την «απίστευτη» ιστορία του εικονιζόμενου σκύλου που ζούσε στους ελληνικούς δρόμους και επρόκειτο να θανατωθεί αλλά ανάρρωσε πλήρως και αποτελεί το πιο δυνατό μήνυμα για το τι μπορεί να κάνει η φροντίδα και η αγάπη φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο Billy είχε βρεθεί σε παραλία της Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2014. Έπασχε από ψωρίαση και ήταν τόσο αποστεωμένος που μετά βίας περπατούσε.

Περαστικός τον έβγαλε φωτογραφία και την ανέβασε στα social media, όπου την είδε εθελόντρια που ασχολείται με τα αδέσποτα, η οποία έβαλε στόχο να βρει το ταλαιπωρημένο σκυλί.

«Έμοιαζε με σκηνή από ταινία τρόμου», λέει η Βάλια Ορφανίδου από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, στην Αθήνα. «Δεν είχα ιδέα τι αναλάμβανα όταν είπα ‘φέρτε τον εδώ και θα τον φροντίσω’».

Οι συνάδελφοί της, γράφει η Daily Mail ταξίδεψαν μέχρι την πόλη όπου είχε εντοπιστεί ο Billy και κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον μεταφέρουν στην Αθήνα. Είχε ψώρα και ήταν τόσο αδύνατος που σε ορισμένα σημεία του σώματός του τα κόκκαλά του είχαν τρυπήσει το δέρμα του.

«Όταν τον βγάλαμε από το κουτί η εικόνα του σώματός του και ο τρόμος του ήταν τόσο σοκαριστικά που δεν μπορούσαμε ούτε να κλάψουμε. Ήμαστε σχεδόν σίγουροι πως τον πήραμε από τους δρόμους μόνο και μόνο για να του προσφέρουμε έναν αξιοπρεπή θάνατο και πως ο κτηνίατρος θα μας συμβούλευε να κάνουμε ευθανασία. Αλλά δεν το έκανε», συνεχίζει η κ. Ορφανίδου.

Λόγω της σοβαρής δερματοπάθειάς του η κ. Ορφανίδου και οι συνάδελφοί της έβαλαν τον Billy σε ένα μπάνιο και τον άφησαν να ξεκουραστεί.

«Εκείνες οι πρώτες εβδομάδες ήταν καταλυτικές και για τους δυο μας. Εκείνος πρέπει να ένιωθε τόσο ασφαλής στο μικρό δωμάτιο που κοιμόταν ώρες ατελείωτες. Έτρωγε τέσσερις φορές την ημέρα και ξανακοιμόταν. Ένιωθα σαν να έχω έναν μικροσκοπικό θησαυρό να προστατεύσω και να θρέψω, έβλεπα πώς είναι δεκάδες φορές κάθε μέρα», περιγράφει η κ. Ορφανίδου.

«Μέσα σε δέκα ημέρες είχε ήδη δυναμώσει και άρχισε να βγαίνει μικρές βόλτες στη βεράντα. Την πρώτη φορά που κούνησε την ουρά του η καρδιά μου έλιωσε. Έδειχνε τόσο δυνατότερος και υγιέστερος από τη μια εβδομάδα στην άλλη που η σκέψη περί ευθανασίας που είχαμε κάνει έμοιαζε εντελώς γελοία», αφηγείται.

Η κ. Ορφανίδου ανέβαζε κάθε εβδομάδα πληροφορίες για την ανάρρωση του Billy και σύντομα πλήθος χρηστών παρακολουθούσε το ταξίδι της επιστροφής του στη ζωή.

Μόλις δύο μήνες μετά τη διάσωσή του, ο Billy είχε κάνει τόσο δυναμική ανάρρωση που η κ. Ορφανίδου αντιμετώπισε κατηγορίες πως οι σκηνές του «μετά» ήταν από άλλο σκύλο!

Λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο με την ανάρρωση του Billy, η κ. Ορφανίδου έλαβε email από Ελληνίδα που ζει στην Ελβετία, η οποία είχε παρακολουθήσει διαδικτυακά την ιστορία του και ήθελε να τον υιοθετήσει.

«Ο αποχαιρετισμός στο αεροδρόμιο ήταν από τα πιο δύσκολα πράγματα που έκανα ποτέ. Γύρισα σπίτι κλαίγοντας και περίμενα να προσγειωθεί το αεροπλάνο του», γράφει η εθελόντρια.

«Μου φάνηκε αιώνας. Μιλήσαμε μέσω Skype όταν είχαν φτάσει σπίτι. Μου έλειπε ήδη τόσο πολύ αλλά ήμουν τόσο χαρούμενη να τον βλέπω επιτέλους εκεί που άνηκε».

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

newsbeast.gr

Shares 352

Σχόλια


Read more:
Close