Μενού

Οργή WWF για τον «μεγαλοκαρχαρία» του Πάνου Καμμένου (Εικόνες)

Shares 20

καρχαρίας Η αντίδραση της οργάνωσης για την φωτογραφία του υπουργού

Την αντίδραση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF προκάλεσε ένα tweet του Πάνου Καμμένου, στο οποίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει λογοπαίγνιο με σκοτωμένο «μεγαλοκαρχαρία» που κρατάει επιδεικτικά από το στόμα. Στο συγκεκριμένο μήνυμα, ο κ. Καμμένος γράφει: «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…».

 

καρχαρίας

Σχετικά με τον σκοτωμένο καρχαρία, η WWF διευκρινίζει ότι:

1. Πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχαρίες, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.

2. Η αλιεία του εξαβράγχιου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.

Η WWF Ελλάς εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τους πιο κυνηγημένους κυνηγούς των θαλασσών μας: τους καρχαρίες. «Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής», τονίζει η οργάνωση.

Η WWF Ελλάς καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

newsbeast.gr

Shares 20

Σχόλια


Read more:
Close